Salut

IGNACIO SANZA

DIRECTOR CLÍNICA SANZA

“La cirurgia íntima és molt agraïda”

“Les operacions més demanades pels homes són liposuccions i implants de cabells”

“Després d'un gran ‘boom', el nostre sector va quedar molt tocat per la caiguda de l'economia mundial”

Més de 5.000 operacions
Ignacio Sanza és cirurgià plàstic, estètic i reparador. L'any 2007 va fundar la seva pròpia clínica a Barcelona i des del 2010 també opera a Lleida. Des que es va llicenciar en medicina, el 1989, acumula més de 5.000 intervencions quirúrgiques a les espatlles. Assegura que al començament de la seva carrera pràcticament el 90% de pacients eren dones, però que a poc a poc els homes també han entrat en el món de la cirurgia estètica i ara suposen prop del 40% dels seus pacients. Sanza té una obra social per operar persones sense recursos econòmics.

Assegura que es poden comptar amb els dits de les mans els cirurgians plàstics que fan fal·loplàsties a tot l'Estat. “És un tipus d'intervenció molt nova.”

La mida importa?
Per als pacients que se senten acomplexats, sí. Vist des de fora, pot semblar estrany que un home se sotmeti a una operació per guanyar dos o tres centímetres tenint en compte que quan tingui una erecció –sempre ho deixem molt clar– aquest augment serà pràcticament imperceptible. Però ningú no s'ho fa per caprici. A mi el que m'agrada de la fal·loplàstia és que és una cirurgia molt agraïda. Aconsegueixes que el pacient guanyi autoestima i ja no se senti insegur quan s'hagi de posar un vestit de bany o quan s'estigui canviant al gimnàs. I de vegades només es tracta de marcar el pubis. Els resultats són molt satisfactoris.
Els homes s'han apuntat a la moda del bisturí?
Hi ha hagut un canvi, indubtablement. Quan vaig començar a exercir, ben bé el 90% de pacients eren dones. Teníem pocs homes i, majoritàriament, eren homosexuals. Ara no; ara els homes suposen un 40% del total dels pacients i s'operen tant els heterosexuals com els homosexuals. Potser fins i tot més els heteros.
Quina és l'operació que més demanen els homes?
Sobretot, liposuccions i implants capil·lars. Encara que la fal·loplàstia, que és una cirurgia molt nova, està pujant molt. I també els implants de pròtesis musculars.
Aquests torsos d'homes tan esculpits poden ser falsos?
No ben bé. Ens arriben molts nois que demanen la famosa tauleta de xocolata a l'abdomen, o que volen pectorals. Això es pot fer, cert. I els resultats són fantàstics, però quan es tracta d'homes que no aconsegueixen resultats visibles al gimnàs. És a dir, que estan en bona forma i no tenen problemes de pes. A alguns pacients els hem de redirigir i fer-los veure que el que els aniria bé és una liposucció.
Per què és més car un implant de pectorals que un augment de mama en una dona?
Per la senzilla raó que les pròtesis són diferents. Les masculines són compactes. A un cirurgià una pròtesi de mama li costa uns 500 euros, mentre que en el cas d'una de masculina no baixa dels 2.000.
No s'ha notat la crisi?
Moltíssim. Es va viure un gran boom de la cirurgia estètica, però amb la crisi tot va canviar. Ens hem hagut d'adaptar a la realitat i abaixar preus, tot i que hi ha despeses que són inevitables i ho encareixen molt: anestesista, sala d'operacions...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sant Jordi de rècord a TMB amb 2,5 milions de validacions

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona

Èxit del simulacre d’avís per risc químic a Tarragona i les Terres de l’Ebre

Tortosa
Regne Unit

La desbandada de cinc cavalls de l’exercit provoca el caos a Londres

Barcelona
girona

Consum resol el 53% de les reclamacions a la vegueria

GIRONA

Les obres del futur Museu Thyssen començaran a la tardor

sant feliu de guíxols
societat

Denuncien que els fan fora de casa tot i haver pagat sempre el lloguer

Olvan
medi ambient

Manifest contra els tòxics i el plàstic en el consum quotidià

barcelona