Salut

Salut

Debat sobre l'atenció sanitària en la cloenda de ‘Docus a la fresca'

Adaptació a l'hospital de Blanes

Un representant del comitè d'empresa diu que l'assistència està garantida, tot i el procés de “privatització”

Felip diu que hi ha hagut menys col·lapse del previst pel tancament de llits

Un debat sobre la salut i l'atenció als malalts en funció de la seva situació econòmica ha servit per cloure el cicle de documentals del 2015 Docus a la fresca, que organitza l'associació cultural La Focal de Blanes. El documental Determinants de la salut, el negoci de la vida (2014), de Frederic Pahisa, de SICOM, planteja si les persones més desafavorides tenen una salut més precària.

En el debat de divendres, hi va participar Èdgar Felip, membre del comitè d'empresa de l'hospital de Blanes i dels CAP de Lloret i de Tossa de Mar. Felip reconeix que, tot i que el govern “intenta privatitzar-ho tot, com ara les anàlisis rutinàries, l'assistència està garantida i les emergències s'atenen [convenientment]. És cert, però, que hi ha coses que mai no tornarem a tenir”.

A l'agost, l'hospital comarcal de Blanes ha tancat dotze llits de traumatologia i ha deixat d'utilitzar-ne nou més per a l'atenció domiciliària. “No hi ha hagut la magnitud del col·lapse que podria haver-hi hagut”, reconeix Felip. Aquest mes està prevista una reunió de treballadors, directius de l'hospital i representants polítics de Blanes sobre els llits tancats i el servei d'urgències.

L'hospital de Blanes atén la traumatologia quirúrgica des de Canet de Mar fins a Tossa. Felip indica que rehabilitacions postoperatòries s'han de fer sovint a urgències per falta d'espai, cosa que no permet un descans en condicions, detalla. “A urgències es fan jornades maratonianes i es treballa amb molta intensitat”.

El Docus a la fresca havia debatut en les setmanes prèvies sobre la C-32, la gestió dels recursos naturals i la violència de gènere amb Els límits de la Costa Brava, Crudo paraíso i La maleta de Marta, respectivament.

Descobreixen una placa commemorativa a la casa natal del doctor Frias

Reus
 

L’Igualada cau davant del Noia i no serà a la ‘final four’ de Les Comes

Igualada
 

Arc de Triomf s’omple de manifestants

barcelona
 

Una manifestació d’estudiants talla l’Avinguda Diagonal

Barcelona
 

L’escola de Borredà estrena el seu cicle infantil, adreçat a nens i nenes d’entre 1 i 3 anys

Borredà
 

Unes 200 persones es concentren a Cornudella en protesta per les detencions de Barcelona

Reus
 

S'obren les inscripcions per al primer Simposi Domènech i Montaner

Reus
 

Es descobreix un quadre dedicat a Modest Gené

Reus
 

Les Misericòrdies celebren la seva tradicional trobada per festa major

Reus