Salut

L'hospital de Mataró amplia l'àrea d'urgències

Posa en funcionament una unitat d'observació amb nou llits assistencials per evitar ingressos innecessaris

L'hospital de Mataró ha posat en funcionament una nova àrea d'observació al servei d'urgències. L'objectiu d'aquesta nova àrea, que inclou nou llits assistencials, és evitar hospitalitzacions innecessàries i ajudar, així, a la recuperació de les persones amb malalties cròniques que requereixen una visita urgent. De fet, es calcula que amb aquest nou recurs es podrien estalviar anualment un miler d'ingressos.

Segons explica el cap del servei d'urgències de l'hospital, Manel Daza, depenent del tipus de malaltia que pateixen, alguns pacients que es visiten requereixen que es pugui observar la seva evolució abans de determinar si necessiten o no l'ingrés. “Hi ha processos que en 24 o 48 hores queden resolts”, defensa Daza, que admet que sovint, a causa d'aquestes patologies, se sol ocupar un espai a urgències que es podria destinar a altres malalts i agilitar així el servei. En aquest sentit, la nova àrea d'observació ofereix un espai per permetre als equips clínics fer una valoració adequada de l'estat d'aquests malalts abans de prendre la decisió més adient. Al mateix temps, els pacients guanyen, segons el cap d'urgències, en confortabilitat i comoditat, ja que els punts assistencials estan aïllats dels boxs convencionals.

Així, en aquest espai de nou llits, tres dels quals es troben en boxs individuals per als casos que requereixen més intimitat, hi ha la maquinària necessària per tenir un control adequat del pacient, amb el valor afegit que els malalts poden estar acompanyats de familiars durant les 24 hores del dia.

L'hospital defensa que es tracta d'una resposta més adequada als problemes de salut dels ciutadans del Maresme. En aquesta línia, manté que s'ha demostrat fa temps que l'ingrés convencional en un centre d'aguts no és la millor solució a molts dels problemes que presenta una població cada cop més envellida i amb malalties cròniques diverses. És per això que cada cop es desenvolupen més les alternatives a l'hospitalització convencional per atendre persones amb malalties cròniques, a fi d'evitar la desestabilització i la caiguda en una fase aguda. El nou dispositiu, que no es descarta en un futur que es faci servir per a altres patologies, s'ha instal·lat on fins ara hi havia les urgències psiquiàtriques, que s'han traslladat a una altra unitat de l'hospital.

LA FRASE

Es tracta d'evitar l'hospitalització de pacients que en 24 o 48 hores es poden recuperar
Manel Daza
cap del servei d'urgències de l'hospital de mataró

A punt per a la campanya de la grip

L'entrada en funcionament d'aquesta unitat d'observació beneficiarà, segons el cap del servei d'urgències de l'hospital de Mataró, Manel Daza, la campanya de la grip d'aquest hivern. Tot i que encara no hi ha hagut cap pic pel que fa a l'increment d'ingressos hospitalaris ni de visites als centres d'atenció primària, Daza creu que puntualment aquesta àrea d'observació podria descongestionar el servei si fos necessari. Pel que fa al pla d'hivern d'urgències de Catalunya, que consisteix a reforçar els recursos per fer front a l'epidèmia de grip, s'espera que els casos augmentin a finals de gener i que la situació no es normalitzi fins al mes de març. Des del Departament de Salut de la Generalitat, que impulsa el pla per fer front a l'increment de demanda, consideren que la millor eina preventiva és la vacunació, per la qual cosa a mitjan octubre va començar la campanya antigripal amb 1,2 milions de dosis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona