Salut

CCOO també denuncia que les urgències de l'hospital de Calella estan “al límit”

El sindicat alerta del col·lapse que pot provocar l'epidèmia de grip que encara no ha arribat

La direcció del centre manté que s'han pres mesures

El servei d'urgències de l'hospital Sant Jaume de Calella també suporta un excés de feina dels professionals que hi treballen, que, en els darrers dies, han quedat desbordats més d'una vegada. Aquesta és la denúncia que el sindicat CCOO afegeix a la que aquesta setmana ha donat a conèixer sobre el mateix servei a l'hospital de Blanes. Els dos centres sanitaris són gestionats per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

Maria Jové, representant del sindicat, recorda que la situació no és nova i que, “malgrat que es repeteix cada any”, no s'apliquen mesures preventives definitives. “Tenim una vintena de pacients a urgències que esperen ser traslladats a planta perquè no hi ha lloc i que ocupen uns espais que hauríem de reservar als malalts que arriben”, comenta, i indica que la sobrecàrrega de feina que suporten els metges i les infermeres acaba passant factura. “La feina a urgències és atendre el malalt, estabilitzar-lo i determinar la seva derivació, no fer de metge de planta avaluant la seva evolució”, precisa. Jové admet que des de la direcció de l'hospital s'estan aplicant accions puntuals per afrontar l'increment del nombre de pacients, però considera que aquestes mesures no són suficients. “Ens hem acostumat a atendre la gent a les cadires i a tenir lliteres als passadissos, i això no es pot acabar normalitzant”, critica.

Més recursos

Per la seva banda, el director de planificació de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Xavier Conill, defensa la posada en marxa d'un pla de contingència a l'hospital “que, amb l'experiència d'anys anteriors, es desplega en moments de demanda aportant més professionals i recursos al servei d'urgències”. En aquest sentit, destaca que, per alliberar més llits, s'intensifiquen les hospitalitzacions a domicili, “sempre que sigui possible”, i fins i tot es posen a disposició llits destinats a malalts de llarga estada i de convalescència.

Pel que fa a la denúncia de CCOO de l'hospital de Blanes sobre la derivació de pacients del servei d'urgències de l'hospital de Calella, Xavier Conill reconeix que és coneixedor d'un únic cas, “que es va resoldre i que no s'ha tornat a repetir, perquè els centres no han deixat d'assumir els pacients que els arribaven”.

Prevenir abans que curar

Molts dels pacients que arriben al servei d'urgències durant aquests dies arrosseguen malalties cròniques respiratòries que s'agreugen amb patologies comunes de l'hivern, com poden ser els refredats. Des de la direcció de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva es fa una crida a la prevenció en aquests casos recomanant a les persones afectades que segueixin escrupolosament els controls assignats per evitar caure en un episodi de descompensació. D'altra banda, recorden que, en cas de dubte o de consulta, es pot trucar al telèfon 061-CatSalut Respon i que els serveis d'urgències dels CAP haurien de ser també un primer referent per als malalts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES