Salut

El ple de Tossa reivindica en dues mocions que s'obrin les urgències a la nit tot l'any

Les van presentar el govern de TU i ERC per una banda, i CiU, a l'oposició

La moció convergent exposa que és prioritari obrir a Tossa abans que Lloret

El ple de Tossa va aprovar dijous dues mocions en el mateix sentit, però amb matisos diferents. En totes dues es considera necessària la reobertura de les urgències nocturnes, que es van perdre l'agost del 2011 amb la reestructuració del servei que va fer el Departament de Salut. El tancament dels CAP a les nits a la Selva va motivar moltes queixes, i les reivindicacions perquè s'obrin no s'han aturat.

El govern de TU i ERC va plantejar dijous una “declaració institucional” en què es proposa al Departament que “reconsideri” obrir el CAP de Tossa les 24 hores i durant tot l'any, i a més, va fer un reconeixement a la tasca que fan els professionals del centre. La moció es va aprovar per unanimitat. Posteriorment, es va debatre una moció de CiU que va entrar d'urgència, en què la portaveu del grup, Imma Colom, va defensar que quan s'hagi de replantejar el servei a la Selva marítima “que sigui en tot cas Tossa que tingui obert 24 hores molt abans que Lloret, Blanes i Malgrat”. Colom va defensar que Tossa necessita més que les poblacions esmentades el servei d'urgències obert tota la nit per la dificultat d'accés per carretera a l'hospital de Blanes. “Atesa la particular situació geogràfica i d'accessibilitat de Tossa, resulta molt més necessària que Lloret, que per la seva proximitat té l'hospital comarcal en línia recta”, va defensar Colom.

Un “disbarat”

L'alcaldessa, Gisela Saladich, va criticar el contingut de la moció: “No puc votar una moció en què se'm diu que es tanquin els CAP dels pobles veïns i s'obri el meu. Puc votar que el nostre CAP s'obri 24 hores però que a canvi de tancar Lloret s'obri Tossa em sembla un disbarat.” Colom va acusar Saladich de manipular la moció de CiU, i va insistir que no demana que es tanqui el CAP de Lloret sinó que considera “molt més necessari” el de Tossa. La moció de CiU es va aprovar amb el vot favorable de la regidora d'ERC i l'abstenció de dos regidors de TU, mentre que la resta del govern hi va votar en contra. Colom i Saladich van protagonitzar una picabaralla dialèctica en considerar Saladich que CiU havia presentat la seva moció “perquè la doctora Colom” no en podia quedar exclosa.

LA FRASE

Considerem que és una prioritat absoluta la reobertura del CAP de Tossa abans que cap altre de la Selva
Imma Colom
portaveu de CiU a Tossa de mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia