Salut

El govern vol estalviar 2,3 milions a l'hospital de Reus

La bonificació de l'IBI i la condonació dels interessos del préstec del pla d'ajust són les principals mesures per reequilibrar la situació econòmica de l'equipament sanitari en dos exercicis

Amb l'objectiu de “fer viable l'hospital”, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, va presentar ahir les mesures d'estalvi que s'han preparat des del consistori per equilibrar la situació econòmica de l'equipament sanitari de la capital del Baix Camp. El batlle i la regidora de Salut, Noemí Llauradó, van detallar les accions que es duran a terme “a mitjà termini” per reduir el dèficit del centre. “Si no féssim res, el dèficit anual seria de quatre milions”, va subratllar Llauradó.

Així, l'alcalde va exposar que les pautes que se seguiran suposaran un estalvi d'1.225.000 euros enguany i de 792.000 euros l'any vinent. Una de les accions és la condonació dels interessos del préstec del pla d'ajust del consistori per un import de 100.000 euros enguany i de 113.000 euros el 2017, a banda de la reducció “puntual” del lloguer que Reus Serveis Municipals (RSM) cobra a l'hospital. Per fer-ho, diu el batlle, “caldrà compensar el refinançament del préstec del pla d'ajust per un import de 625.000 euros” i una disminució de mig milió d'euros en matèria d'inversions per a Aigües de Reus.

Una altra acció d'estalvi consistirà en la bonificació de l'IBI del 2017 que l'Ajuntament cobrarà de l'hospital, el que representarà un estalvi de 679.000 euros. El batlle va avançar que és d'esperar que les propostes passin pel ple municipal i pel consell d'administració de RSM. “Les mesures no són la solució definitiva, però confiem en l'entesa entre totes les parts”, va indicar.

Per la seva part, Llauradó va destacar que entre “els esforços de l'Ajuntament” i les mesures internes de l'hospital l'estalvi que s'aconseguiria d'aquí a final d'any arribaria als 2.340.448 euros i el 2017 seria una mica inferior, d'1.907.448 euros.

LA XIFRA

1,2
milions d'euros vol estalviar l'Ajuntament d'aquí a final d'any per eixugar el dèficit de l'hospital.

Reunió amb el CatSalut el mes vinent

Llauradó va admetre que, malgrat les accions proposades ahir, encara restaria per cobrir part del dèficit previst l'any vinent, quelcom que dependrà “dels acords als quals s'arribin amb el CatSalut” en una reunió que es farà al juny. En aquesta línia, doncs, la regidora de Salut va dir que “la solució” també implica la Generalitat. Pel que fa a les mesures de l'hospital, Llauradó va explicar que garantirien un estalvi d'1.115.448 euros enguany i que aquestes són, en essència, millorar l'eficiència de l'equipament laboralment i estructural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol