Salut

Salut

Un sistema permet l'autogestió del risc cardiovascular

Un miler de voluntaris participen en l'estudi, i el programa fa recomanacions adaptades a cada usuari

Girona desenvolupa un sistema que permetrà als usuaris l'autogestió del risc cardiovascular. Es tracta d'un estudi que durarà dos anys i en el qual participen un miler de persones que, a través d'un programari desenvolupat per aquest projecte, participen en la recollida i el tractament de les dades sobre la seva salut (pressió arterial, perfil lipídic, pes i hàbits alimentaris, entre d'altres). Amb aquestes dades el sistema els ofereix unes recomanacions adaptades al seu perfil, especialment en els camps de la dieta i l'activitat física.

L'estudi s'està duent a terme a través de la col·laboració entre l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (Imim), la Unitat de Suport a la Recerca d'Atenció Primària de Girona (de l'Idiap Jordi Gol) i l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (Idibgi). Els primers pacients hi participen des del mes de març passat, tenen entre 35 i 74 anys i pertanyen a l'equip d'atenció primària (EAP) de Montilivi i està previst que, pròximament, s'hi incorporin els de l'EAP Celrà, cosa que permetrà disposar de perfils de població urbana i rural. L'objectiu del sistema és veure si el grau de risc que s'obté “amb aquest mètode innovador és el mateix que s'aconsegueix amb el procés habitual de tractament de dades”.

Per dur a terme l'estudi, dues infermeres reben cada dia els pacients voluntaris que, a través d'un dispositiu tàctil semblant a una tauleta, responen a les preguntes que se'ls formulen. Els pacients es prenen la pressió, es pesen i, amb supervisió de les infermeres, es fan una anàlisi de sang capil·lar. A través d'un sistema Bluetooh la informació s'incorpora al programa de gestió del projecte i, un cop processada, el sistema ofereix recomanacions preventives adaptades a les característiques de cada usuari. Els responsables validen clínicament els resultats que dóna aquest dispositiu d'autocribratge del risc cardiovascular, amb l'objectiu final de saber si els consells personalitzats tenen un efecte positiu sobre el control dels factors de risc cardiovascular.

Les malalties cardiovasculars constitueixen la principal causa de mortalitat en el món desenvolupat. Si bé la població més afectada és la major de 65 anys, s'ha demostrat que l'aparició d'aquestes malalties està determinada per una exposició prolongada a factors de risc.

LA FRASE

Es vol saber si els consells personalitzats tenen un efecte positiu sobre el control dels factors de risc cardiovascular
Responsables de l'estudi


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva