Salut

Salut

Els metges denuncien el col·lapse del sistema sanitari

La situació de precarietat afecta, segons el Col·legi de Metges, l'atenció primària, urgències i l'àmbit hospitalari

Demanen a Salut que resolgui el greuge pressupostari que afecta Tarragona

Els professionals de la salut de Tarragona han d'exercir la seva feina en unes condicions que “perjudiquen la salut dels ciutadans i dels metges”, segons denuncia el Col·legi de Metges de Tarragona (COMT), que destaca que el sistema sanitari es veu afectat per la càrrega assistencial per l'augment poblacional i de les patologies estacionals.

Els problemes es donen, segons el col·lectiu, en atenció primària i en el servei d'urgències i emergències. En el primer cas, indiquen que “ha augmentat exponencialment el nombre de visites i que s'hi està donant resposta amb menys recursos”: “Això suposa una sobrecàrrega de treball per al metge que complica extraordinàriament el desenvolupament de la seva tasca professional i comporta un augment del risc que es vegi afectada la seva salut personal”. El COMT exigeix, en un comunicat, que es contracti més personal sanitari.

En l'àmbit de les urgències i emergències, “el sistema està desbordat” i els metges “sovint han de tractar patologies que no els corresponen”: “El nombre de pacients es multiplica i els professionals no disposen de prou recursos per fer front als diferents casos.” A més, tal com ha denunciat en diverses ocasions aquest col·lectiu, el nou model de transport sanitari “és insuficient per atendre les urgències”.

La situació de precarietat també afecta un tercer àmbit: l'hospitalari i sociosanitari, en el qual “s'ha fet palès el descens de recursos mitjançant el tancament de llits i sales d'operacions, amb el consegüent creixement de les llistes d'espera”.

Pels metges, aquesta situació provoca “un deteriorament molt greu de la qualitat assistencial” i reclamen al Departament de Salut que elabori un pla de recursos específic per a cada nivell assistencial, que s'adapti a les necessitats del territori. També reclamen que es reinverteixi a les comarques tarragonines i es resolgui “el greuge pressupostari respecte a la resta de les demarcacions”.

Actes en defensa de la sanitat pública

El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona se suma a la denúncia del Col·legi de Metges i també a la feta pública per la secció sindical de la CGT de l'hospital Joan XXIII de Tarragona, en relació amb la supressió de personal d'infermeria i d'atenció a l'usuari, i al tancament de llits durant aquest mes d'agost. La plataforma ha convocat per al 6'octubre una “tancada de lluita” al Joan XXIII en defensa de l'hospital públic, i una manifestació a Tarragona, el 22 d'octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona