Societat

Banyoles dedica un espai a l’1 d’octubre

El ple municipal va aprovar ahir recordar el referèndum de la independència en un parc del sud de la ciutat

Un parc ja existent situat a prop de l’institut Pla de l’Estany, a Banyoles, s’anomenarà “parc de l’1 d’Octubre”. La decisió es va prendre ahir en el ple municipal. Ja feia mesos que l’oposició reclamava que la ciutat hi dediqués un espai públic, però l’equip de govern (CiU) va voler que el tema es debatés en el si de la comissió del nomenclàtor.

Tots els regidors hi van votar a favor, excepte un dels dos que té la CUP, que es va abstenir per deixar constància que, si bé estaven a favor de la iniciativa, volien un lloc més cèntric i “més digne”. Tant la CUP com JpB-ERC havien suggerit la cruïlla dels carrers dels Valls i Sant Antoni, al darrere de Santa Maria dels Turers, i s’havia proposat fins i tot canviar el nom del passeig de la Indústria. La portaveu dels republicans, Roser Masgrau, va demanar que per compensar el fet que el lloc escollit no era gaire “lluït” s’hi posés un monòlit i s’hi organitzés una inauguració ben brillant. De moment, la inauguració no té data.

Banyoles és el tercer municipi del Pla de l’Estany que té o tindrà un espai públic en record del referèndum per la independència de l’any passat. A Fontcoberta han posat aquest nom al passatge que comunica la zona escolar i l’esportiva, al veïnat de Melianta, i a Cornellà del Terri, quan es compleixi el primer aniversari d’aquell esdeveniment, batejaran com a “plaça de l’1 d’Octubre” la zona sense nom que hi ha davant de la casa de la vila. És molt probable, però, que en els pròxims mesos es prenguin més decisions d’aquest tipus al Pla de l’Estany, una comarca on tots els consistoris estan governats pel PDeCAT o ERC, a través de llistes d’independents vinculades a aquest partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia