Societat

Els premis d’arquitectura tradicional Toni Cobos es presenten a Girona

“Premiar les bones pràctiques en la intervenció en el patrimoni més feble i desprotegit.” Aquesta és la voluntat dels nous premis d’arquitectura tradicional Toni Cobos, que es van presentar ahir a Girona en un acte en què van intervenir el director de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, Joaquim Nadal; l’arquitecta Rosa M. Cànovas, i el membre de la junta del Grup de Recuperació i Estudi de la Tradició Arquitectònica (Greta) Xavier Albertí, entitat que convoca els premis.

Dedicats a la memòria del constructor Toni Cobos, els reconeixements s’adrecen tant a arquitectes com a constructors i propietaris d’àmbit català que poden presentar les seves propostes d’obres fins al 19 de setembre. En els premis hi ha dues categories, una d’intervenció en l’arquitectura tradicional i una altra sobre iniciatives que valorin l’arquitectura tradicional. Segons assenyalava Albertí, una de les premisses del Greta és creure “que els edificis tenen ànima” i que es “tendeix al sentit erroni de l’evolució, de crear coses noves i destruir les anteriors”. Els nous premis tindran un caràcter biennal i s’hi poden presentar totes les obres finalitzades seguint aquests criteris durant els darrers cinc anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia