Societat

Dos nous morts a la qüestionada N-340, a l’Ampolla

El conseller Buch va exigir a Foment que “faci la seva feina” per reduir la mortalitat

Una ciclista, greu a Amer

Un altre cop l’N-340. Dues persones van morir ahir i quatre més van acabar ferides en un accident que va passar poc abans de les sis del matí en aquesta carretera a l’altura de l’Ampolla, al Baix Ebre, quan, per causes desconegudes, van xocar frontalment un turisme i dues furgonetes. A conseqüència del sinistre van morir dos dels ocupants del turisme i quatre persones més, que van acabar ferides de diversa consideració, van ser traslladades a l’Hospital d’Amposta i a l’hospital Verge de la Cinta de Tortosa. La carretera nacional-340 va estar gairebé tres hores tallada al trànsit, període en què els policies van desviar el trànsit per l’autopista AP-7.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, es va referir ahir a aquest nou sinistre en aquesta carretera i va reclamar al Ministeri de Foment que “compleixi els seus compromisos” de millorar les seves carreteres. En concret, l’N-340 és de les de més sinistralitat, tot i que Foment va recordar l’any passat que la mortalitat, fruit de les millores que s’hi han fet, com desviar-hi els vehicles pesants, va baixar de les 15 víctimes mortals que hi havia hagut el 2015 i les 16 del 2016 a una sola víctima el 2017.

El conseller Buch va fer a Sant Vicenç dels Horts una crida ahir al migdia a “capgirar la sinistralitat” a les carreteres, davant la gravetat de les darreres xifres, però va recordar que en aquesta missió “no només” hi ha d’intervenir Interior, sinó que és feina de “molts agents”.

Ahir, d’una altra banda, una ciclista de 25 anys va acabar greu ahir al matí després d’haver estat atropellada per un cotxe a la C-63 a Amer (Selva).

LA XIFRA

15
persones
van morir a l’N-340 el 2015. El 2016 n’hi van morir 16 i el 2017 només una. Aquest any ja en són dues.

Una dona, greu pel xoc d’una barca a Roses

Una dona de 54 anys es troba en estat greu després que l’embarcació en la qual navegava es va encastar contra l’espigó del moll de pescadors de Roses, a l’Alt Empordà, i ella va caure a la mar i va haver de ser salvada. Els fets van passar pels volts de la una de la matinada de diumenge quan la barca, de fibra i quatre metres d’eslora, mirava d’atracar. El seu acompanyant, de 66 anys, també es va fer contusions, de caràcter menys greu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia