Educació

Un postgrau de la UdG formarà a Riudellots en alimentació

L’Ajuntament promou la iniciativa, encaminada a treballar perquè la innovació faci millorar el motor local

Un postgrau de la Universitat de Girona (UdG), en col·laboració amb l’Ajuntament de Riudellots de la Selva, formarà a partir de l’octubre nous perfils professionals en els terrenys de la recerca, el desenvolupament i la innovació (R+D+i) en el sector de l’alimentació.

Responsables de l’Ajuntament i la UdG van presentar divendres el postgrau innovació en la indústria alimentària, que tindrà lloc a les instal·lacions del Centre d’Innovació Gastronòmica Industrial de Riudellots, al Foodlab, al polígon industrial de Girona, dins l’àrea empresarial de Riudellots.

Col·laboració múltiple

Els continguts s’han elaborat juntament amb l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i les empreses Friselva, Costa Brava Foods, Mas Parés, Galetes Trias i Cuinats Jotri, i la Diputació hi dona suport.

El postgrau és el fruit d’una col·laboració múltiple en què el sector privat ha vist de bon ull la iniciativa d’ajudar la indústria alimentària, el gran motor de l’economia local, a innovar i formar professionals que puguin “conduir un equip i sàpiguen detectar oportunitats que permetin canviar el mètode de producció o obtenir estalvi en la producció”, afirma el regidor de Promoció Econòmica de Riudellots, Lluís Barnés. Al polígon de Riudellots, hi treballen unes 6.000 persones, moltes en el sector porcí.

El postgrau costa 2.375 euros i ofereix 30 places. Començarà a l’octubre i s’acabarà el maig del 2019. Al principi, hi haurà “una part d’anivellament” en funció de si els inscrits tenen més formació en gestió empresarial o en coneixement de la indústria alimentària. El curs inclourà sessions amb experts en legislació, ingredients i aromes, entre altres àmbits. “La formació s’ha de dirigir ara al que necessiten les empreses”, va explicar divendres la vicerectora de Territori i Compromís Social de la UdG, Sílvia Llach, recorda Barnés, que va estar acompanyat de l’alcaldessa, Montserrat Roura.

LA FRASE

Busquem que la innovació ajudi a canviar el mètode de producció o obtenir estalvi econòmic
Lluís Barnés
edil de promoció de riudellots


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins