Societat

Lloret de Mar mostra les seves arrels indianes

La vuitena Fira dels Americanos incrementa les animacions al carrer i proposa dos destacats espectacles musicals, a més dels tastets teatralitzats de ‘La Bella Dolores’

Espera 20.000 visitants

Cada any per aquestes dates Lloret de Mar fa un viatge al passat per recordar el llegat històric, cultural i social heretat dels indianos, els emigrants que van marxar a Amèrica a fer fortuna i que després van tornar a la seva terra natal. La Fira dels Indians s’enceta avui i fins diumenge vol recordar aquelles èpoques i la seva gent, amb demostracions d’oficis, animacions teatrals, mercat d’artesania, exposicions de productes d’ultramar, visites guiades per ensenyar el patrimoni artístic, concerts, degustacions de rom, tallers... De la programació d’aquest any, i segons l’organització, destaquen especialment dos espectacles musicals de gran qualitat que tenen lloc avui i demà a les deu del vespre a la plaça de la vila, així com el tastet teatralitzat de La Bella Dolores. Aquesta última és una sarsuela amb llibret de Joan Baptista Bernat i Esteve Fàbregas, i musicada per Melcior Montero. La sarsuela és una estampa vuitcentista de la marina mercant de Lloret de Mar que es va estrenar el 25 de març de l’any 1944. L’any 1999 es va tornar a portar a escena sota la direcció artística, en aquella ocasió, de Josep Bernat i amb direcció musical de Xavier Albertí, i des de llavors no s’ha tornat a portar als escenaris. Ara, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Lloret, Albert Robert, ha iniciat els tràmits per tornar-la a escenificar. Enguany també s’han incrementat les animacions, amb cercaviles a càrrec d’actors que interpreten personatges típics de l’època, com els primers conductors de ferrocarril o els primers banyistes. S’hi esperen uns 20.000 visitants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia