Societat

Calvo es reunirà demà amb Puig per coordinar l’arribada de l’Aquarius

Borrell apunta que “és una crida d’atenció simbòlica” a la Unió Europea

Diversos alcaldes socialistes estan disposats a acollir refugiats

El ministre d’Exteriors, Josep Borrell, ha dit aquest matí que la decisió del Govern de l’estat d’acollir a 630 immigrants és “una crida d’atenció simbòlica”, un “electroshock polític” a la Unió Europea perquè es “prengui el problema seriosament”, en una trobada amb periodistes, recollida per l’agència Efe. La vicepresidenta de l’executiu espanyol, Carmen Calvo, es reunirà demà dijous a València amb el president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig, per coordinar l’arribada de l’Aquarius. Analitzaran tots els aspectes relatius al desembarcament dels 630 refugiats que ja es dirigeixen cap a València a l’Aquarius i a dues fragates italianes més.

D’altra banda, el secretari de política municipal del PSC, Jaume Collboni, ha anunciat,segons l’agència ACN, que diversos alcaldes socialistes han posat a disposició de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) més de 200 places per acollir refugiats en ciutats com Lleida, L’Hospitalet de Llobregat, Terrassa, Esplugues de Llobregat, Gavà o Sant Boi de Llobregat. “Volem ser partícips de la nova política d’acollida de refugiats del govern d’Espanya. Ho fem amb la convicció de ser una societat oberta, tolerant, generosa i solidària”, ha assegurat Collboni. El líder del PSC a Barcelona també ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que seguint l’exemple del vaixell Aquarius lideri una nova política d’acollida de refugiats per motius humanitaris a la Unió Europea. Collboni ha apostat així perquè es “faciliti” i es donin “garanties” als Estats i a les ciutats que vulguin acollir.

Segons ha explicat Collboni, les 200 places que els alcaldes socialistes han posat a disposició de la FMC per acollir refugiats es poden sumar a les que oferiran la resta d’administracions del país. De fet, es tracta d’una proposta “oberta” que dependrà de les necessitats i els recursos que “es puguin destinar”. “Són places que es poden adaptar a la demana que hi hagi en cada moment”, ha aclarit Collboni.

Declaracions a Itàlia

El ministre de l’Interior i líder de la Liga, Matteo Salvini, ha dit que el govern espanyol “té un ampli marge per exercitar la seva solidaritat”. Salvini ha exigit a Europa que faci alguna cosa amb la immigració o “calli per a sempre” en una compareixença al Senat per explicar el rebuig de l’Aquarius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia