Societat

Comencen les declaracions de 14 testimonis per l’assassinat de la nena de 13 anys de Vilanova

La defensa nega que l’acusat tingués intenció de despendre’s del cadàver amagant-lo en una maleta

El Jutjat d’Instrucció número 1 de Vilanova i la Geltrú ha iniciat aquest dijous a primera hora la primera roda de declaracions de diversos testimonis en relació a l’assassinat de la nena de 13 anys morta la setmana passada. Entre altres, la magistrada ha citat els dos tiets de la víctima que van trobar el cadàver la nit dels fets, així com també l’exparella de l’únic detingut i principal sospitós de ser l’autor del crim. Fonts de la defensa han apuntat que la dona “fa temps que no tracta habitualment” amb l’arrestat perquè estan separats, si bé ha afegit que aquesta testimoni va relatar a la policia com la filla que tenen en comú li va comentar que el dia dels fets el seu pare tenia un “comportament estrany”.

D’altra banda, l’advocat de l’acusat ha negat que l’home tingués intenció de despendre’s del cadàver amagant-lo en una maleta. El lletrat ha rebatut així les afirmacions dels Mossos d’Esquadra recollides al sumari, els quals afirmen que el cos va aparèixer al costat d’una maleta i d’un carro de la compra, elements que denotaven “la voluntat d’utilitzar-los per desfer-se el cos de forma discreta”.

Les declaracions d’aquest dijous arriben l’endemà que autòpsia certifiqués que la menor va morir asfixiada i descartés que fos violada. Segons la informació a la que ha tingut accés l’ACN, el cadàver de la menor presentava ferides al voltant del coll compatibles amb l’asfíxia per part d’un adult i amb l’ús d’una corda, alhora que tenia nombroses ferides d’arma blanca repartides per tot el cos. Si bé es descarta la violació, l’autòpsia constata que la víctima tenia signes de manipulació genital. El resultat de la prova d’ADN que la setmana passada se li va practicar a l’únic arrestat i principal sospitós del crim servirà per determinar si ell va abusar de la nena.

Mentrestant, l’home sosté que no recorda haver matat la menor i assegura que es considera “incapaç” d’haver comès el crim. En aquest sentit, insisteix que una tercera persona hauria accedit a l’habitatge i afirma que ell es va trobar el cadàver sense saber què havia passat, afegint que va intentar reanimar la nena a l’espera que el seu pare tornés a casa per avisar la policia. L’acusat fa una setmana que és a la presó de forma preventiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El 2028 començaran les expropiacions de l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona
societat

El 63% dels docents asseguren haver patit una agressió física o verbal per part d’alumnes, segons USTEC

BARCELONA

El #wasteinprogress 2024 tanca amb un nou rècord de visitants

GIRONA

El cartell del ’Temps de Flors’ és un mosaic floral de formes geomètriques

GIRONA

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres