Societat

Rècord de peticions de places públiques de P3 a Barcelona

El Consorci de Barcelona amplia amb 107 places l’oferta final

Les famílies estudien encara si presenten recurs

La demanda d’escoles públiques a la ciutat de Barcelona ha superat per primer cop la dels centres concertats. De les 12.760 sol·licituds de places de P3 presentades aquest curs, 6.442 han estat per a centres públics i 6.318 per a concertats. Per tant, el 50,5% de les famílies han escollit la pública i han superat lleugerament el 49,6% que ho van fer el curs anterior.

Aquestes xifres confirmen, segons va explicar ahir el Consorci d’Educació de Barcelona, que hi ha un canvi de tendència en favor de la pública. Aquest any, per donar resposta a les famílies que han quedat sense plaça pública, el consorci ha ofert de manera extraordinària 107 places més als barris de l’Esquerra de l’Eixample, Gràcia i Horta D’aquesta manera es vol donar resposta a les famílies que amb l’oferta inicial havien quedat fora de les escoles públiques del barri.

En alguns casos s’ha aconseguit oferir la plaça ampliant la ràtio fins a 26 nens a tots els centres de la zona i a un centre concertat. També s’han creat tres grups addicionals a les escoles Ferran Sunyer de l’Eixample, que podria passar a ser una tercera línia l’any vinent, a l’escola Pare Poveda de Gràcia i a l’Escola Font d’en Fargas d’Horta-Guinardó.

Les plataformes de pares, que des del primer moment que es va veure que faltaven places públiques van iniciar una campanya de protestes, van manifestar ahir que estan estudiant si presentar recurs.

En tot cas, el que tenen clar la majoria, com va destacar Andrea Xandri, de la plataforma d’escoles de Gràcia, és que no acceptaran que els seus fills vagin a una escola religiosa. A més, exigeixen al Consorci mesures més efectives que no impliquin que el nen surti del barri. “Entenem que no hi ha solars per fer noves escoles, però tenen altres solucions, com ara reconvertir-ne algunes de concertades”, opina Xandri.

LA XIFRA

107
places
són les que ha creat el Consorci d’Educació de Barcelona per cobrir la demanda d’escola pública.

Decàleg per revertir la segregació

Les AMPA de centres d’alta complexitat de Catalunya, aquells que concentren un major nombre d’alumnes vulnerables, van presentar ahir un decàleg a per revertir la segregació escolar i millorar l’equitat del sistema educatiu.

Actualment a Catalunya hi ha 330 escoles i instituts considerats de màxima complexitat. En vista d’una problemàtica que ha ha estat denunciada pel Síndic de Greuges i pendent encara d’un pacte transversal, les AMPA exigeixen, entre altres mesures, més recursos humans, gratuïtat per a l’educació extraescolar i de lleure, evitar noves incorporacions al llarg del curs, reduir la ràtio fins a 20 alumnes.

El nou conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ja ha manifestat que la lluita contra la segregació és una de les principals prioritats del departament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia