Salut

Mor un noi de 13 anys de Lloret per meningitis

Un adolescent de 13 anys de Lloret de Mar, de l’institut Coll i Rodés, va morir dimarts a l’hospital Trueta de Girona per una meningitis. Salut informa que la malaltia meningocòccica va tenir una evolució “fulminant”. L’Agència de Salut Pública ha activat el protocol habitual en aquests casos i dona tractament preventiu a l’entorn familiar i als companys de classe. Segons informa el Canal Salut, la meningitis o malaltia meningocòccica és una malaltia infecciosa greu causada per un bacteri anomenat meningococ. Se’n produeixen casos durant tot l’any, però de manera més freqüent durant els mesos d’hivern i primavera. Salut considera que és un cas aïllat.

La malaltia meningocòccica pot produir una infecció generalitzada (sèpsia meningocòccica) o bé afectar només el sistema nerviós (meningitis). Hi ha diferents grups de meningococ: A, B, C i altres. El B és el més freqüent al país. La vacunació en infants protegeix només contra el meningococ C. Al gener, una nena de 17 mesos va morir, també al Trueta, com a conseqüència d’una sèpsia meningocòccica que va evolucionar de manera fulminant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia