Societat

Hotels de Pineda mantenen que l’Ajuntament va pressionar per fer fora els policies espanyols de l’1-O

Una de les defenses demana la nul·litat de les actuacions perquè no ha pogut ser present als interrogatoris

El gerent dels hotels Checkin de Pineda de Mar, que van acollir un contingent de prop de 500 agents de la policia espanyola desplegats a Catalunya per intentar evitar el referèndum de l’1-O, ha ratificat davant la jutgessa d’Arenys de Mar que instrueix el cas que el van pressionar des de l’Ajuntament perquè expulsés els policies de l’establiment. L’hoteler també tenia la possibilitat de personar-se a la causa com a part perjudicada de l’afer amb el consistori, però ho ha rebutjat, segons han explicat fonts judicials. A més del gerent, també han comparegut durant els interrogatoris cinc treballadors més, la majoria directius, així com un dels recepcionistes de l’hotel. Una de les defenses del quatre regidors investigats demanarà la nul·litat de les actuacions, després d’haver sol·licitat una suspensió dels interrogatoris previstos per avui perquè no podia estar present.

En total han passat pels jutjats d’Arenys de Mar fins a sis testimonis, entre els que hi havia el gerent dels hotels, el director, el director de qualitat, el director financer i un recepcionista, a més d’una sisena persona, una dona, també de l’àmbit directiu dels establiments. Les declaracions han començat a dos quarts de deu del matí i s’han allargat fins dos quarts de dues del migdia. Posteriorment, i per videoconferència, han declarat també tres responsables de la policia espanyola: un inspector en cap, un inspector i un subinspector.

Els responsables dels hotels han ratificat el que ja van declarar davant la fiscalia i haurien explicat, segons han informat fonts judicials, que els quatre regidors de l’Ajuntament investigats –tres membres de l’equip de govern del PSC i una regidora d’ERC a l’oposició–, així com el cap de la Policia Local, els haurien pressionat perquè fessin fora els 496 agents de la policia espanyola que estaven allotjats als establiments en motiu de l’1-O.

Segons un comunicat emès pel propi grup hoteler el 2 d’octubre, l’endemà del referèndum d’independència i d’una nombrosa manifestació a les portes dels hotels per demanar l’expulsió dels agents, ja s’apuntava que des de l’Ajuntament s’havia “amenaçat” l’hotel amb “tancar-lo durant cinc anys” si es mantenia l’estada del contingent policial, i s’anunciava la seva sortida per l’endemà, dia 3 d’octubre.

El 3 d’octubre apareixia un nou comunicat, aquesta vegada ’conjunt’ i amb l’escut de l’Ajuntament i el logotip del grup hoteler, en el que es desmentien les pressions i s’assegurava que la sortida dels agents es va decidir “de mutu acord” per les dues parts. Els policies, però, van acabar marxant el dia 5 d’octubre, com estava previst. Segons la declaració en seu judicial de l’hoteler, i que aquest dilluns hauria estat ratificada davant la jutgessa, aquell comunicat el va fer l’Ajuntament sense el seu consentiment.

La instrucció del cas continua oberta i encara han de declarar davant la jutgessa els tres regidors de Pineda de Mar i el cap de la Policia Local, investigats. De moment encara no s’ha fixat cap data per a aquestes declaracions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia