Educació

L’educació 360 és el tema central de l’escola d’estiu de la Garrotxa d’enguany

El Fòrum Educa’t, que té lloc avui i demà a Olot amb uns 250 inscrits, es va obrir ahir a la tarda amb una defensa del model educatiu català

La XXIII Escola d’Estiu de la Garrotxa (tercer Fòrum Educa’t) té lloc ahir i avui a l’institut La Garrotxa, d’Olot, amb més de 250 educadors inscrits, majoritàriament de la comarca mateix però també d’Osona. En aquesta edició, que es va obrir ahir a la tarda amb una defensa del model d’escola catalana per part d’una representant dels organitzadors, el tema central és l’educació 360, és a dir, el concepte d’educació que comprèn no només l’horari lectiu, sinó la resta d’activitats que els alumnes fan durant el dia. “Encaixa amb el fet que Olot sigui Ciutat Educadora, que precisament busca això, que la feina d’educar no comença i acaba a l’escola sinó que s’aprèn arreu de la ciutat”, va manifestar el regidor d’Ensenyament, Pep Berga.

Renovació pedagògica

El programa del Fòrum Educa’t d’aquest any està repartit en tres blocs. Ahir es va desenvolupar el primer, Educació en majúscules, que es va iniciar amb la conferència El triangle de la renovació pedagògica: aula, escola, comunitat, a càrrec del prestigiós pedagog i sociòleg Jaume Carbonell, que va ser durant molt anys el director de Cuadernos de Pedagogía.

Seguidament van començar una sèrie de tallers dedicats a experiments de física, la impressió 3D, la utilització del Google Drive o una visita guiada al Museu de la Garrotxa, entre altres temàtiques.

Experiències

Aquest matí serà per al segon bloc, Educació KM0, en el marc del qual es presentaran experiències pedagògiques de 13 centres d’ensenyament de primària i 15 de secundària, tant de la comarca com d’altres indrets de Catalunya.

Finalment, aquesta tarda tindrà lloc el tercer bloc, titulat Més enllà de les aules, que tractarà de l’educació a temps complet, amb format edcamp, consistent a distribuir els participants en grups de treball o conversa. Les jornades es tancaran amb un col·loqui (17.45 h) en què està previst que intervinguin Carles Barba (director de l’Aliança Educació 360), Albert Quintana (professor de secundària) i Marina Valladares (educadora social i coordinadors de l’àrea d’educació de la Fundació Ser.Gi).

El Fòrum Educa’t és organitzat pel Col·lectiu d’Ensenyants de la Garrotxa, amb la col·laboració dels Serveis Educatius del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal.

LA XIFRA

23
edicions
s’han organitzat de l’escola d’estiu garrotxina, les dues últimes i l’actual amb el nom de Fòrum Educa’t.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona