Societat

Roses ja destina setze persones al control dels manters al passeig

Des del dia 29, sis vigilants privats s’han incorporat al control formant patrulles mixtes amb la policia local

Diumenge va ser detingut un manter

Els vigilants privats i la policia local de Roses ja patrullen conjuntament al passeig des de dissabte passat amb l’objectiu d’intimidar els manters. L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, assenyalava l’esforç que ha fet l’Ajuntament per poder reforçar el contingent policial en una època en què la població de la ciutat es multiplica. “S’han contractat més efectius per reforçar la feina dels contingents habituals. Són deu policies durant sis mesos”, assenyalava.

A més a més, Roses ha contractat sis vigilants privats de seguretat que donen suport des de dissabte passat als deu policies locals destinats a controlar els manters. Mindan va assenyalar també que van haver de demanar permís al Departament d’Interior per poder reforçar amb vigilància privada l’acció contra els manters al passeig de la població.

L’Ajuntament va posar a concurs la contractació d’aquests vigilants privats per un import de 38.600 euros, un cop el mes de gener passat Interior va concedir el permís especial. Aquests vigilants no poden patrullar mai sols, sinó que han d’estar acompanyats de policies locals que són els que porten el pes de les decisions que s’han de prendre. Els vigilants de seguretat no porten armes i les patrulles es fan en tres trams diferents establerts al llarg del passeig de Santa Margarida. El patrullatge es fa des de les set de la tarda fins a mitjanit, que és l’horari en què els manters actuen habitualment. L’objectiu és intimidar-los i fer-los plegar cada cop que són descoberts per la policia.

Aquest cap de setmana precisament ja van detenir una persona que es va negar a desparar davant la presència policial. Els agents van identificar i detenir aquest manter, i la policia local va comprovar que hi havia una ordre de crida i cerca contra ell.

Expulsió per falsificació

El dispositiu policial realitzat per la Guàrdia Civil en col·laboració amb la Policia Municipal de Roses diumenge passat, al mercat de roba de Roses, va tenir com a resultat la detecció de cinc parades que comercialitzaven amb gènere falsificat, i es van arribar a comissar més de 2.600 peces. La Guàrdia Civil va comissar el material i es va cursar una denúncia administrativa per infracció de la llei de repressió del contraban. En total, el nombre de peces interceptades i que han passat al dipòsit de la policia local de Roses va ser de 2.687, valorades en 20.000 euros.

L’incompliment del reglament del mercat, espai sobre el qual l’Ajuntament té plena competència, comportarà la revocació de l’autorització d’aquestes parades.

LA XIFRA

2.687
peces de roba
van ser comissades en cinc parades del mercat de Roses diumenge passat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia