Societat

Carme Ruscalleda tanca el Sant Pau el 27 d’octubre

La xef més llorejada del món, amb 7 estrelles Michelin en total, vol dedicar el futur a la investigació a la seva Cuina Estudi

El local de Sant Pol de Mar el durà la seva filla i serà un bar

Sorpresa majúscula ahir en el món de la gastronomia: Carme Ruscalleda tanca el seu restaurant Sant Pau, de Sant Pol de Mar, amb tres estrelles Michelin, després de 30 anys ininterromputs servint dinars i sopars i d’haver situat aquest establiment, al costat d’una estació de tren, enmig d’un poble del Maresme, en un dels santuaris de la cuina del món.

La xef, una de les millors del món, ha decidit abaixar la persiana el 27 d’octubre vinent per dedicar-se a “investigar” sobre cuina i cedir el local del Sant Pau a la seva filla Mercè, que hi obrirà un bar. Si algú no ha pogut anar mai al Sant Pau ja no podrà fer-ho: la Carme assegurava ahir que té “tots els torns“ fins al dia 27 tancats.

Carme Ruscalleda, amb cuiners com Ferran Adrià primer i ara els germans Roca, han catapultat la cuina catalana al lloc del podi més alt. Han situat Catalunya al mapa i són milers les persones que coneixen el nostre país i que hi volen venir gràcies a ells. Han creat passió per la cuina i han creat escola, ja que seguint-los i aprenent d’ells la gastronomia catalana ha fet sorgir molts noms, avui mundialment famosos.

L’anunci del tancament del Sant Pau el va fer ahir el matí la mateixa Carme Ruscalleda, en un comunicat firmat amb el seu marit, Toni Balam, sempre al seu costat i segona anima del restaurant de Sant Pol de Mar. A la nota, Ruscalleda i Balam van assegurar que tancar no vol dir que es jubilin: “Reinventarem els nostres compromisos professionals i donarem més recorregut, contingut i futur al nostre departament Cuina Estudi”.

A la nota recorden que el 2017 van ampliar el compromís professional amb l’hotel Mandarin Oriental de Barcelona, on el seu fill Raül Balam regenta el restaurant Moments, dues estrelles Michelin: “Ens motiva la complexitat d’organitzar la gastronomia d’un hotel que treballa per i per a l’excel·lència.” Ruscalleda va obrir el 2004, amb la col·laboració de l’empresari Yuji Shimoyama, el restaurant Sant Pau de Tòquio, que té dues estrelles Michelin, cosa que la va convertir en la cuinera més llorejada del món, ja que va acumular fins a un total de set estrelles en la famosa guia gastronòmica.

Carme Ruscalleda i Toni Balam van recordar ahir en la nota que el restaurant Sant Pau va néixer el juliol del 1988 com a evolució del delicatesen en què havien convertit la seva botiga familiar i va ser el resultat de “la suma de la força de dos emprenedors, de la complicitat familiar, del magnetisme inspirador de la cultura culinària local i de l’staff professional que ens acompanya”.

“Després de decidir creuar el carrer el 1988, de la botiga al Sant Pau, hem recorregut un camí excitant i estimulant, un viatge professional amb unes maletes carregades de compromís, treball, honestedat, creativitat, enginy i il·lusió. Sentiments personals i professionals que continuen acompanyant-nos.”

Ningú en el món de la gastronomia havia endevinat les intencions de la parella Ruscalleda-Balam, ni els treballadors del Sant Pau, que ahir van ser informats pels propietaris i van quedar “parats” i “en xoc”, segons explicaven als diferents mitjans de comunicació que es van atansar al Sant Pau per poder explicar la notícia.

Recordem que Carme Ruscalleda i Toni Balam col·laboraran aquest estiu al restaurant Odyssey de Joël Robuchon, a l’hotel Metropole de Montecarlo, durant els mesos de juliol i agost per al servei de sopars.

LES FRASES

Hem recorregut un camí excitant i estimulant, un viatge professional amb unes maletes carregades de compromís i treball
No ens jubilem, ens reinventem i farem investigació a la nostra Cuina Estudi
Carme Ruscalleda
xef del sant pau de sant pol de mar (3 estrelles michelin)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona