Societat

El transport de viatgers en autobús urbà cau un 1,6% a Catalunya durant el maig

A Barcelona, el descens va ser del 2,5% mentre que l’ús del metro va augmentar un 2,5%

El nombre de viatgers en autobús urbà va retrocedir un 1,6% a Catalunya durant el maig en relació al mateix mes de l’any passat, fins als 27,6 milions de persones, segons dades provisionals de l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Pel que fa l’acumulat de l’any, però, es va registrar un increment de l’1,2% respecte els primers cinc mesos del 2017.

A Barcelona i la seva àrea metropolitana, el bus urbà va transportar 19,8 milions de persones, un 2,5% menys, mentre que el metro va créixer un 2,5%, fins als 36,7 milions de passatgers. Respecte a les dades acumulades de l’any, els creixements es van situar en un 0,9% i un 2%, respectivament.

En el conjunt de l’Estat, més de 449 milions de passatgers van utilitzar el transport públic al maig, el que representa un augment de l’1,8% respecte el maig del 2017. El transport urbà va pujar un 1,3% en la seva taxa anual i l’interurbà un 2,5%. En especial, va destacar l’augment del 12,1% en el transport aeri. La taxa de variació de la xifra de passatgers del transport públic del mes de maig respecte l’abril és del 5%.

El transport urbà es va utilitzar per és de 271,6 milions de viatgers al maig, un 1,3% més que en el mateix mes del 2017. El transport per metro va augmentar un 3,6% i en bus va caure un 0,3% respecte el maig de l’any passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia