Societat

Els taxistes de Barcelona faran vaga el 25 de juliol contra la decisió de Foment sobre llicències de vehicles de lloguer amb conductor

Fa una aturada de dotze hores i una manifestació en defensa del nou reglament de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que el ministeri ha anunciat que recorrerà

El sindicat de taxistes Élite Taxi ha convocat una nova vaga per al dia 25 de juliol contra la decisió del Ministeri de Foment de recórrer el Reglament del Consell Metropolità de Barcelona per a llicències de vehicles de lloguer amb conductor (VTC).

En concret, els taxistes han organitzat una vaga de dotze hores, de 06:00 a 18:00 hores, i una manifestació a les 11:00 hores que recorrerà la capital catalana des d’Arc de Triomf fins a la Delegació del Govern.

Élite Taxi ha precisat en el seu compte de Twitter que realitzaran “una mobilització de suport al reglament de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB)” i per mostrar el seu rebuig “a qualsevol iniciativa disposada a tombar-lo”.

Foment va anunciar aquest dimecres que recorrerà el reglament desenvolupat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona que pretén regular i limitar l’arribada de llicències VTC a la ciutat, al·legant que aquest envaeix les competències estatals en aquesta matèria.

“Amb l’informe rebut, Foment no té una altra possibilitat que la presentació del recurs atès que, de no fer-ho, estaria deixant de complir amb la seva obligació de defensar el marc competencial vigent”, indica el Ministeri.

De la seva banda, l’Associació Nacional del Taxi (Antaxi) també ha lamentat la decisió de Foment i s’ha posicionat en contra, davant una normativa que, considera, respon al treball realitzat per l’associació per eliminar l’asimetria existent entre taxis i VTC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia