Educació

EDUCACIÓ

La Xarxa Vives reclama més interins per a l’educació en català

Les 22 universitats de parla catalana de la Xarxa Vives han proposat augmentar les hores de docència en llengua catalana i prioritzar els titulats en filologia i llengua i literatura catalanes a les llistes de professors interins en ESO i batxillerat per fer front a la falta de docents en els pròxims cinc anys. El consell general de rectors de la Xarxa Vives d’Universitats ha instat les conselleries d’Ensenyament dels territoris de parla catalana a informar les universitats de la previsió de professorat de català que es requerirà.

El consell de rectors ha recomanat donar prioritat als llicenciats en filologia catalana, llengua i literatura catalanes i estudis catalans i occitans a les llistes d’interinitat i en l’accés al màster de secundària. En segon lloc, proposen situar els titulats que combinin filologia catalana amb altres titulacions, amb un mínim de 80 crèdits específics dels continguts de llengua i literatura catalanes. El tercer nivell de prioritat ha de ser, segons els rectors, per als titulats d’altres graus o llicenciatures d’humanitats.

La Xarxa Vives també ha proposat que s’augmentin les hores de docència de llengua i literatura catalanes, tant en educació secundària com en batxillerat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia