Educació

La UdG implanta els ajuts de les beques salari

S’han pensat per a persones amb dificultats econòmiques greus que els impedeixen fer estudis superiors

Aquest curs seran 12 beques de 10 pagues de 600 euros cadascuna

La Universitat de Girona (UdG) impulsarà el curs 2018-2019 una nova iniciativa, a través d’un sistema de beques salari, adreçada a aquelles persones amb talent que tenen dificultats econòmiques greus per iniciar o continuar els estudis universitaris de grau. Les beques salari tindran una dotació inicial de 72.000 euros que arribarà fins a 200.000 el 2021 quan es desplegui el programa de 4 anys, segons va explicar ahir Laura Vall-llosera, vicerectora d’Estudiants i Inserció Laboral, durant la presentació de la iniciativa.

Podran sol·licitar aquest ajut tant els estudiants que iniciïn els seus estudis de grau com els que, havent-los iniciat amb anterioritat, es matriculen d’altres cursos, i que tenen una situació econòmica desafavorida. Dependran en un 60% de la renda familiar de l’estudiant i en un 40% del seu expedient acadèmic.

El rector de la UdG, Quim Salvi, va remarcar ahir el compromís social que vertebra la UdG. Aquest programa d’ajuts, va destacar, “incideix de ple en l’educació inclusiva perquè pretén que cap persona amb capacitat es quedi sense estudiar”. L’objectiu a mitjà termini és, segons Rosa Núria Aleixandre, presidenta del Consell Social de la UdG, “obrir aquesta iniciativa a empreses i particulars per vertebrar un programa de mecenatge per a estudiants de màster i per alguna altra àrea de coneixements”.

El coordinador del Consell d’Estudiants, Isaac Coronas, va remarcar que la iniciativa “és molt ben rebuda per l’estudiantat” que representa i que “és una mesura que va en la línia adequada”. Alhora, va lamentar que hagi de ser la mateixa universitat la que vetlli per aquest col·lectiu i no pas el govern i va reivindicar la rebaixa de les taxes al sistema universitari públic català.

LA XIFRA

72.000
euros
és la dotació de sortida, però es té la intenció d’arribar fins als 200.000 euros el 2021.

Una comissió avaluadora

Una comissió avaluadora, formada per la vicerectora d’Estudiants, la gerent, dos representants del Consell Social, un representant dels estudiants designat pel Consell d’Estudiants i la cap de la Secció de Beques i Ajuts als Estudiants, analitzarà les sol·licituds i farà la proposta de resolució dels 12 ajuts. Per aspirar a un ajut beca salari, cal matricular-se d’un curs complet –o crèdits equivalents– d’estudis oficials de grau en un centre propi de la UdG, no estar en possessió d’un títol del mateix nivell o superior, disposar d’un nivell de renda familiar i les condicions acadèmiques requerides per poder obtenir la beca de caràcter general –que concedeix el Ministeri d’Educació i Formació Professional– i haver-ne fet la sol·licitud per al curs 2018-2019. En aquesta primera convocatòria, per al curs 2018-2019, s’han previst un total de 12 ajuts de 6.000 euros cadascun que es percebran en 10 mensualitats de 600 euros bruts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia