Societat

Impuls als contractes a persones en procés d’arrelament social

La Generalitat ha dotat amb 1,5 milions d’euros una nova línia de subvencions, anomenada ACOL, per contractar persones en procés d’arrelament social. Els ajuts permetran regular la residència de forma temporal d’aquestes persones, segons va explicar ahir el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani. “Ens trobem sovint que els sol·licitants d’arrelament compleixen gairebé tots els requisits per demanar-ho, però els falta un contracte laboral”, va assenyalar, defensant que es pretén així “mitigar la situació”.

Només les entitats socials tindran la possibilitat d’aspirar a aquests ajuts. El programa s’engegarà al gener i oferirà contractes d’un any de durada i garantirà un salari de 1.000 euros mensuals. El 2019 funcionarà com a prova pilot i es podran contractar fins a 86 persones. Es tracta de ciutadans en situació d’atur i amb moltes dificultats d’accés al mercat laboral, de manera que podran adquirir formació i experiència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia