Societat

Una tortuga fa una posta de 62 ous a la platja de Premià de Mar

El CRAM farà el seguiment de 4 exemplars en incubadores i la resta del niu es trasllada a un altre punt per augmentar les expectatives d’èxit

Una tortuga babaua va fer aquest dijous una posta de 62 ous a la platja de la Descàrrega de Premià de Mar (Maresme). El niu el va fer a tocar de les escales que donen accés a la platja, i a només 8,80 metres de l’aigua. I el moment va ser captat per un veí.

Per aquest motiu, i per evitar que un possible temporal l’acabés malmetent, personal de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina del Departament de Territori i Sostenibilitat ha decidit traslladar-lo a una altra platja del municipi, la de Llevant, per afavorir-ne la conservació i augmentar les garanties d’eclosió dels ous. A més, quatre ous s’han traslladat a les instal·lacions del CRAM, on s’incubaran de forma artificial. Com que el període d’incubació d’aquesta espècie és d’entre 55 i 65 dies, es calcula que les tortugues neixin a principis d’octubre.

Els experts apunten que fenòmens com aquest estan anant a l’alça i la tendència seguirà els pròxims anys. La darrera posta d’ous de tortuga babaua que es coneix va tenir lloc a pocs quilòmetres de Premià de Mar, a la platja de Sant Simó de Mataró, on un altre exemplar va posar prop de 170 ous, que es preveu que facin l’eclosió durant la segona meitat del mes d’agost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia