Societat

L’onada de calor deixa temperatures mínimes de rècord

A Roses el registre més baix s’enfila als 32,1ºC i al Raval s’arriba als 29,8

El CatSalut ja ha atès 217 trucades

De punta a punta del país, no hi ha comentari que no faci referència a les temperatures sufocants que s’estan registrant a conseqüència de l’onada de calor. Durant el dia d’ahir es van assolir valors per sobre dels 40ºC a l’interior de l’Ebre i del Camp de Tarragona, amb registres com els 40,4ºC de Vinebre, els 40,1ºC de Riudoms o els 39,9ºC compartits per Aldover i Torroja del Priorat, segons dades de les estacions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). A la Catalunya Central i a les comarques de Girona els termòmetres també es van enfilar de valent i es van assolir els 39ºC en poblacions com el Pont de Vilomara (39,6ºC), Cabanes (39,4ºC), Artés (39,4ºC) o Anglès (39,2ºC).

Més enllà, però, d’aquests dígits, un dels molts efectes de la calorada van ser les mínimes de rècord que van afectar l’Empordà i el Barcelonès. Roses, per exemple, va registrar 32,1ºC per culpa d’una persistent tramuntana reescalfada, que també va afavorir que la mínima es quedés en 30,2ºC a la veïna població d’Espolla i en 30,3ºC a Portbou. Al Baix Empordà, l’observatori de l’Estartit va mesurar una mínima de 29,2ºC, la nit més càlida des del 1969 i superant amb escreix els precedents: 26,4ºC de divendres passat i 26,1ºC el 6 de setembre del 2016. Paral·lelament, l’estació del Raval de Barcelona va tornar a batre un nou rècord de temperatura mínima, un registre que ara s’ha situat en 29,8ºC.

Protecció Civil manté l’alerta per onada de calor i va informar que el 061 CatSalut Respon ja ha atès un total de 217 trucades relacionades amb la calorada, incloent-hi consultes telefòniques i mobilització de recursos del SEM.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia