Societat

Els manters diuen que el turista els va agredir primer

Els venedors ambulants de Barcelona insten els polítics locals a no instrumentalitzar l’episodi “per guanyar vots”

Un conjunt d’entitats emparen públicament el col·lectiu

Després de veure’s assenyalats directament com a suposats responsables de l’agressió que va rebre un turista americà ara fa tot just una setmana a la plaça de Catalunya, el col·lectiu del top manta de Barcelona va voler fer ahir al migdia una concentració en aquest mateix punt per donar la seva versió sobre el que havia ocorregut. I aquesta, segons van assegurar, difereix, i molt, de la que s’ha publicat o esbombat a través dels mitjans de comunicació o els canals institucionals. “Ens han pintat com els agressors quan en realitat nosaltres vam ser els agredits”, va manifestar Lamine Sarr, portaveu del Sindicat de Manters, que d’entrada va negar que la batussa s’originés, com sosté el turista implicat, per les queixes d’una dona que no podia passar per la zona amb el cotxet del seu fill per la presència dels venedors ambulants, que envaïen l’espai públic. Segons aquests, per contra, tot va començar quan dos homes, que asseguren que anaven beguts, van colpejar amb una ampolla de vidre un manter després de discutir pel preu d’un producte. Això hauria desembocat en una baralla tumultuària on haurien acabat involucrades més persones, entre les quals hi havia l’americà que va acabar visiblement colpejat i ferit.

Després de condemnar explícitament tota forma de violència, Sarr va denunciar la dimensió i el tractament informatiu que ha agafat el cas a partir, sobretot, de la difusió d’unes imatges on es veu explícitament un grup de manters colpejant el turista. “És un vídeo tendenciós”, va manifestar el portaveu del col·lectiu, que va aprofundir en l’argument denunciant que “quan la policia surt a caçar-nos sempre van acompanyats de les seves càmeres que, sorprenentment, només graven quan els negres es defensen”. Sobre la seva publicació o la difusió de l’episodi a través dels mitjans de comunicació, també va haver-hi queixes: “Quan es tracta d’un manter, la nostra versió mai és la primera de sortir a la premsa, i això s’ha d’acabar”, va reblar.

Controvèrsia política

El gest de denúncia d’ahir dels manters, que va rebre el suport d’una vuitantena d’entitats com ara l’Espai de l’Immigrant del Raval i Tras la Manta, es va produir en un moment en què el debat polític sobre la venda ambulant està més que enervat, i just l’endemà que el govern d’Ada Colau fos reprovat pel conjunt de l’oposició per aquesta qüestió. I d’això també en va voler parlar el sindicat. “Escoltem amb dolor i impotència els discursos incriminatoris i antiimmigració de dirigents polítics”, va dir Lamine Sarr, que hi va afegir: “Demanem que deixin de fer servir les nostres imatges per guanyar vots.” En aquest context, també va denunciar un “augment” del racisme “cada dia” als carrers posant com a exemple la “violència de diversos grups neonazis i d’ultradreta” que “sembren odi contra les minories”.

LA FRASE

Demanem als polítics que deixin de fer servir les nostres imatges amb l’objectiu de guanyar vots
Lamine Sarr
portaveu del Sindicat de Manters


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia