Societat

Salut confirma cinc persones mortes més per cop de calor i s’eleva a 11 el nombre de víctimes a Catalunya

Les darreres víctimes mortals són dos homes i tres dones d’entre 52 i 81 anys

Entre el 2 i el 8 d’agost, el 061 va atendre un total de 453 trucades relacionades amb aquesta onada de calor

El departament de Salut ha confirmat aquest divendres cinc persones mortes més per cop de calor a Catalunya. Amb aquestes, el nombre de víctimes durant l’onada de calor s’eleven a onze. Les darreres cinc víctimes són dos homes i tres dones d’entre 52 i 81 anys, tres dels quals van morir a l’Hospital Universitari de Bellvitge, un a l’Hospital de Figueres i un altre a Barcelona.

Concretament, una dona de 75 anys va morir el 3 d’agost a Barcelona, una dona de 81 anys va ingressar el 4 d’agost per un cop de calor a l’Hospital de Figueres i va morir el mateix dia, el 5 d’agost una dona de 73 anys va ingressar a l’Hospital Universitari de Bellvitge i va morir l’endemà, el dia 6. També el 6 d’agost un home de 52 anys va ingressar a Bellvitge i va morir el mateix dia, i finalment el 7 d’agost un home de 81 anys va ingressar també a Bellvitge i va morir el dia 8.

La resta de víctimes confirmades són un home que el 2 d’agost va ser trobat en un carrer de Constantí, va ingressar a l’UCI de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona per un cop de calor i va morir dos dies després, el 4 d’agost.

El 3 d’agost un home va ingressar en estat crític a l’Hospital Clínic de Barcelona després de patir un cop de calor. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) el va atendre i el va traslladar a l’Hospital Clínic, on va morir.

Un dia després, el 4 d’agost un home d’uns 60 anys va ingressar en estat molt crític a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona i va morir la mateixa tarda. El 6 d’agost, un home de 45 anys, va morir a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida i el 7 d’agost un home de 62 anys, va morir al carrer a Barcelona, també per un cop de calor. El mateix dia, el 7 d’agost, també va morir un home de 41 anys a Tortosa per cop de calor. La víctima es va trobar indisposada a la via pública i va morir a l’MC Mutual de Tortosa.

Salut apunta que no es descarta la confirmació de nous casos de morts per cop de calor. En aquest sentit, a finals de la setmana vinent, l’Agència de Salut Pública presentarà un informe sobre l’onada de calor i farà un balanç i una valoració dels casos confirmats.

D’altra banda, entre el 2 i el 8 d’agost, el 061 CatSalut Respon va atendre un total de 453 trucades relacionades amb aquesta onada de calor, incloent consultes telefòniques i mobilització de recursos del SEM.

Tarragona engega un protocol per actuar

L’Ajuntament de Tarragona ha posat en marxa aquest divendres un protocol per actuar quan hi hagi futurs episodis d’onada de calor, com la viscuda a principis d’aquest mes d’agost, en què s’han arribat a temperatures de gairebé 40 graus.

El pla constarà de dues fases, una d’alerta i una altra d’emergència, i s’activarà quan els termòmetres assoleixin els 34,2 graus de temperatura.

El protocol inclou mesures concretes per atendre els sense sostre a qui es facilitarà informació preventiva, aigua - per a disminuir les possibilitats de deshidratació-, i la possibilitat de traslladar-los en un centre de dia de Creu Roja.

L’alcalde en funcions, José Luis Martín, ha presidit la primera reunió de treball que ha comptat amb la presencia de representants dels serveis socials, Protecció Civil, Guàrdia Urbana i Creu Roja. La trobada es produeix després que dues persones morissin dissabte per un cop de calor a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona.

“No arriba tard, el que hem fet és reaccionar davant una onada de calor que mai s’havia produït a la ciutat de Tarragona, i hem fet un protocol per intentar evitar el que ha passat aquest estiu”, ha asseverat Martín.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Sabadell multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer amb la nova ordenança

Sabadell
Societat

Tarragona estudiarà si cal reforç dels mossos pel dispositiu de la Fira d’Abril

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS