Societat

El refugi d’animals del Ripollès rep menys gossos però segueix saturat

Després de l’increment dels abandonaments de gossos dels dos últims anys, el nombre s’ha situat en 44 exemplars acollits, per als quals es busquen adopcions

Els mesos d’estiu, quan la majoria de la gent fa vacances, és quan les gosseres registren un major nombre d’ingressos d’animals de companyia, generalment perquè els seus amos els abandonen. En el cas del refugi del Ripollès, ara mateix en tenen 44, que és el màxim que poden acollir. El Consell Comarcal, responsable del servei per delegació dels 19 municipis del Ripollès, es mostra satisfet per la xifra perquè suposa una disminució significativa en relació amb les mateixes dates de l’any passat i l’anterior (amb 49 i 51, respectivament). Ja no es parla de desbordament, però encara hi ha saturació a les instal·lacions, situades a la finca de Baups (Ripoll). En aquest sentit, el nombre d’enguany és molt superior al de 31 exemplars que hi havia al refugi el 2015. També es valora de manera positiva la dada de les entrades al refugi, que des del gener han estat 48, mentre que en el mateix període del 2017 i el 2016 van ser 60 i 63.

Adopcions

No obstant, el consell recorda que calen persones disposades a adoptar els gossos. Els primers set mesos d’aquest any, segons informa l’ens comarcal, se n’han formalitzat 22, una xifra similar a la de l’any passat.

Tal com solen fer a la majoria de gosseres, al refugi ripollès ofereixen als interessats a adoptar un dels animals la possibilitat d’establir una primera relació amb ells anant-los a veure, donant-los menjar i portant-los a passejar uns quants cops, abans de prendre la decisió. En el moment de lliurar-lo, el gos té les vacunacions al dia, el xip col·locat i ha estat desparasitat i esterilitzat.

La identificació

Els propietaris de gossos estan obligats a posar-los un xip d’identificació un cop l’animal ha arribat als tres mesos d’edat. Malgrat la norma, n’hi ha molts que no la compleixen. És significativa la següent dada: només el 45 % dels gossos que aquest any han ingressat al refugi del Ripollès el portaven. “Falta molt per assolir la conscienciació de la població”, reflexionen fonts del Consell Comarcal.

LES XIFRES

22
adopcions
s’han concretat al llarg d’aquest any, una xifra similar a la del mateix període del 2017
45
per cent
dels gossos que han estat acollits al refugi des del gener portaven el xip identificatiu


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia