Societat

Més gamma extra

La Jove de Tarragona fa el 9 de 8 a Llorenç del Penedès i Vilafranca la torre de 9 en pròpia plaça en la jornada prèvia a l’apassionant segona quinzena d’agost que comença dimecres a la Bisbal

Després d’uns dies de treva, el món casteller es disposa a afrontar la seva particular i apassionant ruta del tresor, que ocuparà tota la segona quinzena d’agost, amb cinc diamants, el primer dels quals la diada de la Bisbal de dimecres, i la corona, la diada de Sant Fèlix el dia 30.

A mode d’escalfament, aquest cap de setmana es van veure dos castells de gamma extra: el 9 de 8, que la Jove de Tarragona va completar a Llorenç del Penedès ahir al migdia, i la torre de 9, que els Castellers de Vilafranca van descarregar dissabte en l’accidentada diada de Cal Figarot.

Anem a pams i comencem pel més recent i, de fet, per la millor actuació del cap de setmana, firmada per la Jove de Tarragona a l’històric feu de Llorenç i que es va obrir, precisament, amb el 9 de 8. El multitudinari castell es va resoldre amb determinació i bon ritme. La Jove va encarar tot seguit el 3 de 9, que no va parar de moure’s i va posar a prova el grau de concentració del tronc per evitar sorpreses. En tercera ronda, els tarragonins van estrenar el 4 de 8 amb l’agulla i van acabar amb el pilar de 7.

Al seu costat, la Colla Joves va començar amb el 5 de 8 que dimecres s’ha de convertir en supercatedral a la Bisbal. El 3 de 9, amb descarregada moguda, i el 2 de 8 van completar la sèrie dels vallencs, que van acabar amb el pilar de 6 carregat. Els Nens del Vendrell van segellar sense problemes el 3 de 8 i el 4 de 8.

Una errada de concentració va provocar la despenjada del tronc i posterior caiguda del 3 de 9, que fins aleshores havia tingut un ascens impecable, dels Castellers de Vilafranca. Moments d’estupor, llarga espera i ordre de formar folre i manilles per atacar la torre de 9. El missatge: aixecar-se de la lona sense donar opció a cap compte enrere.

No va anar al límit, però el castell es va viure amb una tensió inusitada. Hi havia molt en joc en aquella torre que es va descarregar, entre altres matisos, perquè no podia caure. Guerrers de plaça. Gran reacció. Ara bé, el contratemps és seriós per als verds, que hauran d’extremar les precaucions de cara a dimecres.

També hi van ser els Castellers de la Vila de Gràcia, que van preparar la festa major de diumenge que ve amb una tripleta de vuit ben endreçada, i els Tirallongues de Manresa, que van tornar a descarregar el 4 de 8, el que fins ara és el seu sostre.

DIADA DE FESTA MAJOR, LLORENÇ DEL PENEDÈS, PLAÇA DE LA VILA

Jove Xiquets de Tarragona:
9/8, 3/9f, 4/8a, P/7f
Joves Xiquets de Valls:
5/8, 3/9f, 2/8f, P/6(c)
Nens del Vendrell:
3/8, 4/8, 4/7a, vano de 5
Altres actuacions

Dissabte, 11 d’agost

Vilafranca del Penedès

Castellers de Vilafranca:

i3/9f, 2/9fm, 3/8, P/6

Castellers de la Vila de Gràcia:

2/7, 3/8, 4/8, P/5

Tirallongues de Manresa:

4/8, 5/7a, 2/7, 2P/5

Salou

Vella dels Xiquets de Valls: 2/7, 4/8, 3/8, 5/7, 4/7a, P/6

Riudoms

Xiquets de Reus: 4/7a, 3/7, 4/7, P/5

Xiquets de Cambrils: 3/6, 2/6, 3/6a, P/4

Dia

La Canonja

Jove Xiquets de Tarragona: 5/8, 4/8a, 2/7f, P/f

Xiquets del Serrallo: 3/7a, 4/7a, 5/6, P/5



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona