Societat

La policia de Castelldefels detecta un increment dels positius per alcoholèmia en conductors majors de 40 anys

L’increment s’atribueix a una major afluència de visitants, especialment els divendres a la nit, i a la “poca consciència” a l’hora d’agafar el cotxe quan s’ha begut

La policia local de Castelldefels ha detectat un important augment dels positius per alcoholèmia en els últims mesos, principalment entre conductors de més de 40 anys. Raúl Vergel, responsable del cos policial, ho atribueix a l’increment de visitants durant l’estiu, especialment les nits de divendres, i a la “poca consciencia dels conductors” a l’hora d’agafar el cotxe després de consumir alcohol.

“En gairebé tots els controls que hem fet darrerament ens trobem amb positius amb taxes d’alcohol molt elevades que ens preocupen”, reconeix Vergel. Per lluitar contra aquest fenomen, la policia local ha incrementat els controls preventius d’alcoholèmia i drogues.

Vergel lamenta que aquest increment dels positius s’ha traduït també en una major nombre d’accidents de trànsit. A tall d’exemple, explica que fa unes setmanes un conductor begut va arrossegar 40 metres una vianant en ple passeig Marítim del municipi sense, que per sort, la dona patís ferides de consideració.

Raúl Vergel es mostra sorprès pel fet que la majoria de positius que han detectat corresponguin a conductors d’una mitjana d’edat alta. Una realitat que justifica pel fet que hi ha hagut un “relaxament” a l’hora de no beure quan s’ha d’agafar el cotxe. “Castelldefels és un municipi turístic amb una oferta gastronòmica important i molta gent agafa el cotxe després de beure més del compte durant els àpats”, explica.

Per contra, destaca que la incidència en persones joves és molt menor. Aquí, explica que molts dels que visiten el municipi per gaudir del seu oci nocturn aposten pel tren com a mitjà de transport. Entre 4.000 i 5.000 persones arriben a Castelldefels en tren els divendres, la nit de major afluència de visitants.

On si que són protagonistes els joves és en els botellons que s’organitzen al municipi les nits d’estiu, una font de queixes veïnals que l’ajuntament ha intentat minimitzar destinant mediadors les nits de divendres per intercedir entre els joves que consumeixen alcohol a la via pública i els veïns.

Segons Vergel es tracta d’una prova pilot que ha tingut bons resultats perquè ha reforçat l’acció policial a l’assumir la gestió de moltes queixes de veïns.

Sobre el canvi de model turístic pel que va apostar el municipi fa uns anys apostant pel familiar i esportiu, Vergel destaca que s’ha notat molt en el nombre d’incidències que ha d’atendre la policia local.

Aquí, destaca que amb el canvi de normativa que regula les guinguetes de la platja, limitant la música en viu i el seu volum a la nit, l’any passat van atendre 1.000 requeriments policials menys que el 2016.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia