Societat

Més d’un centenar d’immigrants salten la tanca de Ceuta

Set agents de la Guàrdia Civil resulten ferits durant l’assalt al punt fronterer

Les autoritats espanyoles destaquen la violència de l’acció, en la qual s’han utilitzat cisalles, pals, objectes tallants, cal viva, àcid de bateries i excrements

Un grup de més d’un centenar d’immigrants ha protagonitzat aquest dimecres una nova entrada massiva a Ceuta a través de la tanca que separa l’enclavament espanyol del Marroc. Set agents de la Guàrdia Civil han resultat ferits.

L’acció s’ha produït cap a les nou del matí a la zona de la Finca Berrocal –el mateix lloc on el passat 26 de juliol van aconseguir superar la frontera més de 600 immigrants– coincidint amb el dia que el Marroc celebra la Festa del Sacrifici.

La Guàrdia Civil no han pogut contenir els immigrants per la violència emprada en l’assalt, segons han informat a Efe fonts del cos policial espanyol.

Una vegada a Ceuta, 116 desplaçats que han superat la tanca han continuat, corrent, fins al Centre d’Estança Temporal d’Immigrants (CETI), que continua col·lapsat d’ençà de l’última entrada massiva d’immigrants, amb tendes de campanya als voltants.

Les ambulàncies de la Creu Roja, que en el moment del fets estaven atenent l’oració d’inici de la pascua musulmana, han hagut d’abandonar el lloc per anar urgentment fins al CETI, on han atès diverses persones amb ferides, talls i contusions lleus. Cinc dels immigrants han estat traslladats a l’hospital per ser atesos de talls provocats per les concertines de la tanca.

També han resultat ferits set guàrdies civils, un dels quals ha hagut de ser traslladat a l’Hospital Universitari de Ceuta, si bé el seu estat no és greu, segons la Comandància.

El cos policial ha destacat la violència utilitzada pels immigrants en aquest nou salt massiu a la frontera. Segons la Guàrdia Civil, els assaltants han utilitzat cisalles, pals i objectes tallants, cal viva, àcid de bateries i excrements, que han llançat als agents, tal com ja va passar en l’entrada del 26 de juliol.

Aquest nou salt massiu suposa que en menys d’un mes han aconseguit accedir a Ceuta més de 800 subsaharians.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia