El Baix Llobregat es recupera tot i que es mantenen escoles tallades i carreteres amb problemes per circular

Els municipis del Baix Llobregat més afectats per la neu recuperen de mica en mica la normalitat, tot i que encara es mantenen escoles tancades i persisteixen els problemes per circular en algunes carreteres. El glaç s'ha convertit en el principal problema, degut a les baixes temperatures. És complicat l'accés a Begues des d'Olesa de Bonesvalls, i la pista forestal que comunica amb Torrelles resta tancada a causa dels cotxes encallats, mentre que la carretera que arriba a Gavà és transitable tot i que es demana molta precaució per les plaques de gel. En aquest municipi, una quarantena de persones han passat la nit en les dependències municipals habilitades per acollir els que ahir no van poder sortit del municipi, i les escoles estan obertes amb serveis mínims tot i que s'ha recomanat que els nens no assisteixin a classe.

A Collbató es van tancar els quatre centres educatius, i avui s'han obert amb serveis mínims amb excepció del SES Collbató, que restarà tancat tot el dia. El servei d'autobús en direcció a Martorell i Barcelona s'ha reprès a dos quarts d'onze del matí, però els camions i els autobusos no poden travessar el Bruc amb direcció a Igualada. Els centres educatius de Sant Just Desvern romanen així mateix tancats per precaució i demà reprendran les classes. El transport públic ha recuperat la normalitat, després que ahir els autobusos no van funcionar i el Trambaix es va veure interromput per la caiguda d'un arbre.

A Sant Esteve Sesrovires continua sense servei l'autobús urbà, mentre que funciona amb normalitat la resta del transport. Les escoles estan obertes però les classes no estan garantides. Els instituts Frederic Mompou i Gabriela Mistral i l'escola de primària Sant Antoni, de Sant Vicenç dels Horts, resten en canvi tancats com a conseqüència de la nevada. L'accés és difícil per l'existència de plaques de gel, mentre que l'escola Sant Josep s'ha obert. La situació a Torrelles està també normalitzada amb excepció de l'accés a les urbanitzacions, on l'autobús no hi ha arriba. Només circula entre el centre del municipi i Sant Vicenç dels Horts. Les classes s'han reprès amb normalitat.

Tampoc funciona el servei d'autobús a les urbanitzacions de Cervelló, només al centre del municipi. En aquesta població estan avui tancades les escoles Nova, Santa María i l'institut de Cervelló. Romanen igualment tancats els centres educatius de Pallejà, on s'ha obert ja l'accés per carretera al barri de Fontpineda.

També s'ha recuperat la normalitat a municipis com Sant Joan Despí, on es van llançar sis tones de sal als carrers, i a l'Hospitalet (Barcelonès), on s'han obert els equipaments que ahir es van tancar. Es mantenen únicament tancats els parcs, fins que els serveis municipals comprovin que no hi ha perill de caiguda de branques i arbres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot