Societat

L’Ajuntament d’Arbúcies se’n va a Can Delfí a la tardor

El batlle critica el canvi de terminis del govern pel pla de barris

L’espai de Can Quiquet durà el nom d’1 d’Octubre

L’edifici del molí d’en Roquer (o Can Delfí), comprat per l’Ajuntament d’Arbúcies el 1999, es convertirà aquesta tardor en la seu única de tots els serveis municipals. L’alcalde, Pere Garriga (Entesa-Independents de la Selva), ha criticat la Generalitat, que ha canviat els terminis que concedia el govern als ajuntaments per acabar les obres del pla de barris, finançades entre les dues administracions.

Fins ara, els serveis municipals d’Arbúcies es reparteixen entre l’actual consistori i el Museu de la Gabella, a la plaça de la Vila, i Can Delfí, que ja té els serveis de promoció, turisme i festes. El trasllat serà efectiu abans del novembre, diu el portaveu de l’Entesa (vuit regidors).

“Maleïda la gràcia”

Garriga explica que a principis de juliol la Generalitat va autoritzar el consistori a acabar les obres el 31 de desembre del 2019, que era la primera data límit. Però més tard la data límit va passar a ser el 30 de juny del 2018. “Maleïda la gràcia que ens ha fet: vam haver d’acabar Can Delfí amb presses”, diu. Amb el pla de barris, el consistori ha pogut condicionar Can Cassó, les naus Ayats i carrers com ara Ramon Pagès, Vicenç Bosch i Sorrall.

L’edifici de Can Delfí haurà costat uns dos milions d’euros, aportats per fons europeus, la Generalitat i el consistori. Aquests diners inclouen, entre altres, un nou pàrquing i una planta de biomassa. “No hauríem fet Can Delfí si no haguéssim hagut d’acabar les obres abans del 30 de juny”, diu Garriga. Segons el batlle, l’equip de govern va haver d’alentir dues obres “prioritàries”, el trasllat de la llar d’avis i la nova piscina exterior.

D’altra banda, la xarxa d’entitats, en què hi ha 43 associacions cíviques, esportives i culturals del poble, prepara per al setembre actes sobre la Diada Nacional de Catalunya, a banda del ple d’aquell dia [vegeu la peça]. El dijous 6 de setembre la Xarxa convidarà la presidenta de l’Associació d’Afectats de l’1 d’Octubre, Virgínia Martínez, i el diumenge 9 la xarxa prepara un acte sobre els joves d’Altsasu, empresonats per una baralla de bar amb guàrdies civils.

LA DATA

30.09.18
serà
el dia que l’espai de Can Quiquet d’Arbúcies rebrà el nom d’1 d’Octubre. Hi haurà un acte a les set de la tarda.

LA FRASE

No és just que el govern hagi canviat la data límit per a les obres del pla de barris
Pere Garriga
alcalde d’arbúcies (Entesa)

Per la Diada, un ple extraordinari

L’equip de govern d’Arbúcies prepara per a la Diada, el dimarts 11 de setembre, un ple municipal extraordinari. El ple servirà per formalitzar el futur canvi de nom de l’espai de Can Quiquet, on hi havia hagut una ferreteria. “En un cas com el de l’1 d’octubre calia buscar un lloc on es barregés el sentiment popular amb el món polític, dos elements fonamentals en l’èxit del referèndum”, indica Garriga segons una nota de premsa difosa pel consistori. El batlle afirma que els dos grups de l’oposició, CiU (tres regidors) i ERC (dos), estan d’acord amb el canvi de nom de Can Quiquet, que és just a davant de Can Delfí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER