Societat

Almenys cinc morts i quinze ferits en un accident d’autocar a Avilés

El vehicles s’encasta contra el pilar d’un viaducte en obres a la variant de la ciutat asturiana

El conductor es podria haver desmaiat moments abans de l’impacte, segons fonts properes a la investigació

Almenys cinc persones han mort i quinze més han resultat feridšes aquest dilluns en l’accident d’un autocar de línia a Astúries.

El sinistre ha passat poc abans de tres quarts de dues del migdia a la carretera de ronda d’Avilés. Per causes que es desconeixen, el vehicle ha xocat de cara contra el pilar d’un viaducte en obres.

La part frontal de l’autocar, que cobria la línia regular Cudillero-Avilés-Gijón, ha quedat completament encastada a l’estructura de formigó.

Quatre dels passatgers han perdut la vida a l’acte com a conseqüència de l’impacte i una cinquena víctima ha mort quan la traslladaven a l’hospital.

Dels quinze ferits, cinc han estat ingressats en estat crític a diferents hospitals de la zona: dos a l’Universitari Central d’Astúries (HUCA), a Oviedo; dos més al San Agustín d’Avilés, i un al de Cabueñes, a Gijón.

Entre els ferits hi ha el conductor del vehicle, que segons diferents fonts, es troba molt greu i ha patit diverses amputacions.

Fonts properes a la investigació consultades per Efe han apuntat que el xòfer, d’uns 40 anys, té una antiguitat d’almenys set anys i no li consta cap sanció ni reclamació a l’expedient. El vehicle estava en regla i havia passat totes les revisions.

Les mateixes fonts han apuntat que el conductor es podria haver desmaiat abans de l’impacte, ja que no hi ha senyals de frenada al lloc de l’accident i sembla que el vehicle hauria perdut el control moments abans de l’impacte.

El punt de la variant on s’ha produït el xoc té la velocitat limitada per les obres que s’hi estan fent per construir nous accessos al Parc Empresarial Principat d’Astúries i a la riba dreta del Port d’Avilés, on també hi ha col·locats separadors de plàstic que l’autobús ha arrossegat abans de topar contra el pilar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia