Societat

Alerta per l’episodi de pluges intenses de les properes hores a les Terres de l’Ebre i Tarragona

El 112 rep una vintena de trucades fins a les nou de la nit per incidències relacionades amb els xàfecs, la majoria al Montsià

Al Baix Camp, Baix Ebre i Tarragonès es preveu superar el llindar d’intensitat de 40 l/m2 en mitja hora

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest dimecres la fase d’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya (Inuncat) per l’episodi de pluges previst per aquest vespre, la propera nit i la matinada de dijous.

Les precipitacions més intenses s’esperen a les Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu que es pugui superar el llindar d’intensitat de 40 litres per metre quadrat en 30 minuts la propera nit i matinada al Baix Camp, Baix Ebre i Tarragonès.

Aquest vespre ja s’han produït algunes incidències al Montsià, al Baix Ebre i a la Garrotxa. El telèfon d’emergències 112 ha atès fins a les nou de la nit 20 trucades relacionades amb les pluges, la majoria des del Montsià per inundacions.

De cara a les properes hores les tempestes s’estendran a gran part del territori i afectaran especialment les comarques de Girona. De cara a la nit i matinada les precipitacions seran més intenses a les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre. Els xàfecs sovint aniran acompanyats de tempesta, localment de pedra i fortes ratxes de vent.

Es preveu que es pugui superar el llindar d’intensitat de 20 litres per metre quadrat en mitja hora a gran part del territori, segons la previsió de l’SMC.

Protecció Civil de la Generalitat recomana extremar la prudència en la conducció i no estacionar el vehicle prop d’una riera o en una zona inundable.

Al portal de Protecció Civil es recullen tots els consells en cas d’ inundacions i tempestes .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia