Societat

Els Bombers ja han rescatat sis boletaires des del maig

L ’avançament de la temporada fa preveure un increment de les actuacions de recerca

El cos difon una sèrie de consells per realitzar l’activitat amb seguretat

Des del mes de maig fins al dia 5 de setembre els Bombers de la Generalitat han rescatat sis boletaires.

Les abundants pluges d’aquesta primavera i estiu han avançat la temporada boletaire i això ha provocat que els boscos ja es comencin a omplir dels primers boletaires. En conseqüència, la feina dels Bombers també s’ha intensificat i, des del mes de maig, ja han realitzat un total de sis actuacions per recerca de boletaires. D’aquestes, dues han estat a l’Alt Urgell, una a l’Alt Emportada, una altra al Berguedà i dues al Ripollès.

Davant d’aquesta situació, els cos d’emergències ha difós una sèrie de consells de seguretat per a les persones que realitzin aquesta activitat. D’entrada, cal planificar la sortida amb antelació i tenir en compte la previsió meteorològica. En aquest sentit, és important planificar l’hora de la tornada, tenint en compte que ara el dia s’escurça, per arribar al punt de partida abans que es faci fosc.

També es recomana portar l’equipament adequat, menjar i aigua. La roba de colors vius pot facilitar la localització en cas de pèrdua.

Altres consells que donen els Bombers són que els boletaires portin mapes i sistemes tecnològics que sàpiguen utilitzar correctament, ja que permetran a la persona pèrdua orientar-se i trucar al 112. Els Bombers recorden que és important prendre punts de referència per ajudar a orientar-se com ara camins o barrancs.

Alhora demanen que no es vagi sol i que es mantingui en tot moment el contacte visual o verbal amb els acompanyants. També cal adaptar l’activitat a la condició física i l’edat.

Segons les dades del cos, l’any 2017 –una de les pitjors temporades boletaires-, des del mes d’abril fins al novembre es van realitzar un total de deu rescats. En canvi, l’any 2016 els Bombers van realitzar 47 recerques de juliol a desembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia