Societat

CCOO denuncia un dèficit d’uns 6.000 professors aquest curs

La federació d’Educació de CCOO de Catalunya va denunciar ahir un dèficit de gairebé 6.000 professors al començament d’aquest nou curs escolar, ja que, encara que aquest any s’ha incrementat la plantilla amb 690 professorat, encara no s’arriba a la proporció entre alumnes i professors que hi havia fa 8 anys.

Aquest nou curs, segons CCOO, hi haurà 909.505 alumnes i un total de 71.865 professors als centres públics a tot Catalunya, una proporció que el 2010/11 va ser de 783.347 alumnes per 67.054 docents.

Segons va criticar ahir el secretari general de la federació d’educació de CCOO de Catalunya, Manel Pulido, “les conseqüències d’aquestes xifres a les aules suposen menys qualitat educativa i pitjors condicions laborals”.

CCOO insisteix que les millores educatives, que cal reflectir en els pressupostos, han de posar el focus en la lluita contra la segregació escolar i l’escola inclusiva, on el mateix conseller va reconèixer dèficits importants. El sindicat també critica que l’administració doni prioritat a la llibertat en l’elecció de centre en lloc de lluitar contra la segregació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia