Societat

Societat

La Fira d’Indians més femenina

La quinzena edició de la festa va arrencar ahir, amb la consellera Elsa Artadi, i continuarà una intensa programació d’activitats avui i demà

Aquest any ressalten les dones indianes i la figura de Frederic Sirés

La quinzena edició de la Fira d’Indians de Begur va arrencar ahir a la tarda en un nou escenari, una plaça Lluís Esteva i Cruañas, amb més espai per als assistents. La consellera de la Presidència de la Generalitat, Elsa Artadi, acompanyada de l’alcalde i el regidor de Promoció Econòmica de Begur, Joan Loureiro i Eugeni Pibernat, respectivament, van donar el tret de sortida ahir a la festa amb el tradicional toc de botzina de vaixell, tot recordant que ella també és indiana, ja que és originària de Sitges, i lloant la implicació de tot el poble begurenc per fer-la possible i el reconeixement que es fa aquest any a les dones, i ha acabat comparant els indians amb els polítics: “Ells van anar a Amèrica per trobar-hi una vida millor, i el compromís de tots els polítics és facilitar una vida millor”, va dir.

Abans de l’estrena formal, el grup de teatre local Mutis va aprofitat l’escenari per fer la seva particular obertura de la fira, com ja va fer l’any passat. A més, aquest any, Mutis organitza, com a novetat de la Fira, unes visites teatralitzades pel nucli antic a través de cinc escenes. Les visites es podran veure avui i demà, a partir de les 11 hores, amb sortida de l’oficina de turisme.

Entre els actes previstos, l’agrupació teatral, Es Quinze, assumirà l’arribada i el comiat de l’indià, que aquest any representarà el músic i compositor Frederic Sirés, autor entre d’altres de l’havanera La gavina, aprofitant que aquest any es commemoren 100 anys que va emigrar a Cuba. En la seva arribada al nucli de Begur, l’indià entrarà acompanyat dels recents estrenats capgrossos de Begur, Reparada i Perico, com també de la capgrossa Lupita, feta per alumnes de l’escola Doctor Arruga.

Una altra novetat són les exposicions que, de la tradicional a les Escoles Velles, creixen amb una segona, amb obres de dos pintors cubans sobre els ingenios, al Casino Cultural. I també hi haurà tres conferències i les presentacions dels llibres L’illa de Bembé, de Mercè Falcó, i La cuina modernista. Obrers, menestrals, burgesos i indians, de Jaume Fàbrega. Per facilitar l’accés a la Fira, l’Ajuntament estrena un trenet llançadora que farà el servei gratuït entre l’esplanada davant les sorreres, entrant per Regencós, fins al giratori de l’entrada al nucli. El trenet funcionarà avui i demà de les 11 a les 15 hores i de les 17 a les 21 hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt