Societat

Matinal de faràndula, tarda de concursos i nit de Turinada i ball de l’hora

El ball de nans, gegants i cavallets omple un matí de transició de les Festes del Tura

A la nit, se celebren la tradicional Turinada i el ball de l’hora

Dia de faràndula i de concursos de tota mena en les Festes del Tura d’Olot. El matí d’ahir, diumenge, les olotines i els olotins van poder recuperar la son de les dues nits anteriors. La plaça Major, però, es va omplir per veure ballar els nans, gegants i cavallets, presidits pel cap de Lligamosques –un capgròs molt popular. L’actuació d’ahir, però, va ser un moment de transició entre la més solemne del dia de la patrona olotina, la Verge del Tura, i la demà a la nit, quan es farà el ball de gegants a la llum de les espelmes.

Va ser també una tarda de concursos. Les olotines i els olotins van demostrar que tenen ganes de festa. Qualsevol excusa és bona, i n’hi ha prou amb un exemple. Un concurs de pedra, paper i tisora va omplir la plaça del Mig –en bona part gràcies a l’espectacular speaker. També va congregar molt de públic tot un clàssic de l’Aoapix, el campionat mundial de llançament de pinyols d’oliva –escopint-los. L’un i l’altre se celebraven a pocs metres de distància i simultàniament. Al Firal, també ben a prop, hi havia menys gent, però n’hi havia. El Club Escacs Olot celebrava una simultània d’escacs. I, en algun moment, tot sota l’amenaça de pluja i sota les quatre gotes que van caure.

Nit intensa

La tercera nit de les Festes del Tura va ser també molt intensa. Es van dur a terme dos clàssics. Primer i a una hora a la ratlla de l’horari familiar, el ball de l’hora, una sessió de música enllaunada al carrer Baix del Tura –un carrer estret–, on els participants ballen, es banyen amb paperets de colors i estan a l’expectativa de les sorpreses preparades per l’organització. I més tard, molt més tard, la Turinada, que és una mena de cercavila nocturna en què ja és tota una tradició que els veïns llancin galletades d’aigua als participants.

A la mateixa hora i al Firal, hi va haver la Festa del Barret, que s’ha consolidat en les últims edicions de les festes. Durant la nit, hi va haver 13 actuacions –Dr. Calypso, Orquestra Maribel, DJ d’Altura, Halldor i la nit tecno de Marc Dosem i Viviana Casanova. Va tancar, ja en plena matinada d’avui, la xaranga Bufant fort Street Band amb la tradicional tancada d’ànecs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia