Societat

La Fiscalia demana 6 anys de presó per al Petit Nicolás

El fiscal acusa Francisco Nicolás Gómez Iglesias del delicte continuat de falsedat en document oficial, usurpació de funcions públiques i estafa

Es tracta de la primera causa oberta contra el popular impostor, per haver intentat entabanar un empresari el 2014

La Fiscalia ha sol·licitat sis anys de presó per a Francisco Nicolás Gómez Iglesias, més conegut com el Petit Nicolás, per haver simulat el 2014 que era assessor del govern espanyol davant l’empresari Javier Martínez de la Hidalga, a qui va demanar diners a canvi d’una intermediació. Per aquesta causa, la primera relacionada amb el Petit Nicolás i que va motivar la seva detenció el 14 d’octubre de 2014, la jutgessa d’instrucció número 2 de Madrid va obrir al juny un procediment que va traslladar a Fiscalia i les altres acusacions.

En el seu escrit d’acusació, el fiscal demana 6 anys de presó per a Gómez Iglesias per un delicte continuat de falsedat en document oficial, usurpació de funcions públiques i estafa. Pel que fa a aquest últim supòsit preveu l’atenuant de reparació ja que va retornar una quantitat de diners.

Segons el relat del fiscal –que coincideix amb l’informe policial elaborat per la comissió judicial nomenada en el seu moment per Arturo Zamarriego, el jutge que va iniciar la instrucció–, el Petit Nicolás es va presentar a Javier Martínez de la Hidalga com a “intermediari del govern d’Espanya” i li va oferir facilitar-li la venda d’un immoble de Toledo. Per fer aquesta intermediació li va demanar 300.000 euros.

L’acusat també va fer creure a l’empresari que s’anava a procedir de manera imminent a un embargament d’Hisenda sobre els seus comptes i les de la seva família. Gómez va dir a la víctima que si volia evitar-ho havia de col·laborar en una suposada investigació del govern sobre un funcionari d’Hisenda.

Per fer creïble que treballava per a l’administració, el Petit Nicolás, afegeix l’escrit, va llogar vehicles d’alta gamma, va aconseguir llums de “tipus policial” per col·locar-les als cotxes i va elaborar diversos documents oficials amb anagrames i altres logotips de Presidència del govern o de la Casa Reial.

El 10 d’octubre, ja convençut que s’exposava a un embargament, Martínez de la Hidalga va anar amb Gómez Iglesias a una oficina bancària situada al carrer d’Ortega i Gasset de Madrid per reunir-se amb el director.

L’empresari va presentar el Petit Nicolás com “la persona del govern” que l’anava a ajudar amb l’embargament dels seus comptes i l’acusat va explicar al banquer que un alt funcionari d’Hisenda estava implicat en la investigació.

La Fiscalia relata que davant les reserves del director de l’entitat de treure dels comptes de Martínez de la Hidalga uns 500.000 euros, l’acusat va simular una trucada amb la vicepresidenta del govern, Soraya Saénz de Santamaría, i en tallar la comunicació va manifestar que ella entenia que “la millor opció” era obrir una altra compte amb un altre titular.

Gómez Iglesias es va oferir per ser el titular d’aquest compte, si bé el director, “davant la sospita que tot fos una estafa”, els va explicar que l’operació es faria en uns dies.

Tot i així, la víctima Martínez de la Hidalga va treure 25.000 euros del compte de la seva dona mitjançant un xec que el banc va fer efectiu en dos sobres, un d’ells amb 10.000 i un altre amb 15.000 euros. El Petit Nicolás va oferir-se a guardar-li els dos sobre en un lloc segur i la víctima va accedir-hi.

Tres dies després Martínez de la Hidalga va demanar a Francisco Nicolás que li tornés els diners i aquest li va lliurar 10.000 euros dins un sobre amb un adhesiu amb el rètol “Govern d’Espanya. Presidència de Govern”. Els altres 15.000 va dir-li que li tornaria més endavant. No els va recuperar fins al gener al gener de 2015, de mans de l’advocat del processat.

Segons la Fiscalia, el 13 d’octubre de 2014 l’empresari va ser informat per la Policia que podia estar sent víctima d’una estafa. Un dia després Gómez Iglesias va ser detingut i se li van confiscar diversos documents amb aparença oficial i que havia elaborat ell mateix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia