Educació

Aposta per integrar l’educació dins i fora les aules a Salt

Es fa l’acte de benvinguda als mestres i professors que s’incorporen aquest curs a les escoles i instituts de la vila

“Fer de les aules el bressol de futurs ciutadanes i ciutadans formats, crítics i amb igualtat d’oportunitats.” És un dels anhels expressats ahir per l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, en el marc d’un acte de benvinguda al cicle escolar 2018/19 que es va celebrar a la Coma Cros. En la jornada es va aprofitar per donar a conèixer als nous docents les línies mestres del pla educatiu que s’està duent a terme en l’àmbit local i que culminarà aquest curs. Tal com va exposar una tècnica, es tracta d’una eina que ha de permetre afrontar els reptes socioeducatius de present i de futur al municipi, on hi ha una alta mobilitat de la població i una contínua arribada de ciutadans d’origen estranger en situació vulnerable. Aquest document serà el resultat d’un treball conjunt i d’una suma de complicitats, ja que en la seva elaboració hi participen tots els agents locals, tant públics com privats, involucrats en l’educació a la vila. “Som conscients que la idiosincràsia de la nostra ciutat és singular. Però, lluny de ser un obstacle, ens ha de permetre integrar l’educació a temps complet, dins i fora de l’aula, cohesionar socialment i donar valor als recursos humans de què disposem”, hi va afegir Viñas.

Tant l’alcalde com el regidor d’Educació, Fermí Cunill, van lliurar un obsequi als docents que aquest curs passat van cloure la seva etapa professional. D’altra banda, el professor de la Universitat de Vic Josep Castillo Adrián va oferir una conferència, titulada La innovació necessita de tota la comunitat. Basant-se en les propostes que va transmetre, Viñas va considerar que al municipi s’està anant pel bon camí: “A Salt ens ho creiem i estem treballant de valent per fer de la nostra vila una ciutat educadora.”

LES FRASES

Aquest curs culminarà el pla educatiu de la ciutat, del qual estem molt orgullosos
Jordi Viñas
alcalde de salt
A Salt estem treballant de valent per fer de la nostra vila una ciutat educadora. La innovació necessita tota la comunitat

Diagnosi per introduir millores

En el mateix escenari d’ahir es va celebrar al maig el primer fòrum educatiu a Salt, en què es van inscriure uns seixanta participants. L’esdeveniment tenia el seu origen en una petició que va dur a terme l’estiu del 2017 la plataforma ciutadana SalT’Educa. L’entitat va demanar a l’Ajuntament l’elaboració d’un estudi per conèixer a fons la realitat socioeducativa a la vila per poder millorar el rendiment escolar i la cohesió social de tots els infants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp