Societat

Investiguen un mosso per haver perforat un ull

L’acusen d’haver clavat la porra extensible a un veí, que va detenir per ocupació d’un habitatge a l’Hospitalet de Llobregat

L’agent, de qui demanen la suspensió, nega l’agressió

Un agent dels Mossos d’Esquadra, amb el número d’identificació 9.088 i destinat al grup de delinqüència urbana de l’Hospitalet de Llobregat, va declarar ahir com a investigat per un delicte de lesions amb pèrdua d’un òrgan principal per haver perforat, amb la porra extensible, el globus ocular de l’ull dret a un veí el 29 de maig passat.

El mosso investigat, i tres agents més com a testimonis, van assegurar ahir al titular del jutjat d’instrucció 2 de l’Hospitalet que va ser el veí, Ramón Gómez, qui es va autolesionar amb un ferro quan impedia l’entrada dels agents, en un pis que ocupava il·legalment, al número 113 del carrer Miquel Romeu de l’Hospitalet. David Aranda, advocat de Gómez i portaveu d’Alerta Solidària, va qualificar d’“inversemblant” la declaració de l’acusat, i de molt greu que els altres agents “encobreixin” aquesta mala praxi.

Un cop operat, al calabós

La versió de la policia és que van anar a l’habitatge en rebre una denúncia de robatori amb força de la propietària. “Com pot ser que anés a robar amb sabatilles i amb pijama?”, exposava ahir Gómez, que va denunciar la seva situació. “Vaig obrir uns centímetres la porta i, sense dir res, em vaig trobar la porra a l’ull. Es pot inhabilitar l’agent, però la meva visió qui me la torna?”, es preguntava. La versió policial és que l’agent va posar la porra entremig de la porta perquè no la tanquessin, i a l’altura de la cintura, fet que no quadra amb la lesió.

Gómez i el seu advocat van explicar ahir que, en ser detingut, el van dur al CAP i que “els mossos indicaven al metge que s’havia autolesionat amb diversos estris fins que –segons asseguren– el metge va fer fora els agents de l’habitació i li va preguntar a ell què havia passat”, segons Aranda. L’advocat hi va afegir que l’atestat mèdic “deixa clar que la lesió és compatible amb la porra extensible”, i alhora va denunciar que, després de ser operat, Gómez va tornar als calabossos de comissaria de l’Hospitalet, amb el pijama brut i el tractament postoperatori. La policia va denunciar en el mateix procediment per ocupació il·legal tant Gómez com l’altre noi que hi havia al pis. Aranda va exposar que també demanen que l’agent sigui acusat de violació de domicili, perquè “la policia hi va accedir sense ordre judicial ni causa justa”. També demanen als Mossos d’Esquadra que “suspenguin l’agent de sou i feina”.

Andrés García Berrio, codirector d’Irídia, va informar ahir que aquest centre per la defensa dels drets humans es personarà com a acusació popular en la causa per exigir que “un cas tan greu com aquest no es repeteixi”, i alhora reclama a la direcció dels Mossos que “revisi els seus protocols en cas de desallotjament sense ordre judicial, ja que tot s’hauria de fer sempre amb el jutge de guàrdia”. El síndic de greuges també ha estat informat dels desallotjaments policials sense ordre judicial.

LA DATA

29.05.18
Entrada policial
a un domicili ocupat del carrer Miquel Romeu de l’Hospitalet. Dos ocupants són detinguts; un dels quals, ferit a l’ull.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia