Societat

Girona sempre hi és

Més de 270 autobusos sortiran de les comarques gironines per anar a la manifestació de la tarda a Barcelona

Hi ha hagut un furor per les samarretes i només a Girona ciutat s’han superat les 7.000 vendes

Les ganes fervents de reivindicar la República, la infinitat de camisetes oficials de la Diada venudes a les comarques gironines, els centenars d’autobusos que s’han organitzat per assistir a l’acte central a la Diagonal, els trams gironins amb plens absoluts i la impossibilitat de trobar un lloc en molts dels combois per anar a la capital catalana són tot un seguit d’indicadors, previsiblement inequívocs, de la Diada històrica que es tornarà a viure avui i de la gran mobilització que hi haurà novament des de la demarcació. De les comarques gironines sortiran més de 270 autocars coordinats per l’ANC en direcció a Barcelona. A part dels 25 que s’han organitzat des de la ciutat de Girona i que a les 12 h del migdia engegaran motors per marxar des de Fontajau, aquest any també hi ha hagut sobretot molt de moviment en poblacions més petites i a les altres capitals de comarca. Per exemple, a la Bisbal d’Empordà hi havia la setmana passada unes 170 persones en llista d’espera per trobar un seient en un bus. Segons explicava ahir el coordinador de l’ANC al municipi, Joan Massich, al final han aconseguit tres altres autocars, les empreses de transports també els hi han pogut oferir vehicles amb una capacitat més gran i, així, han pogut encabir-hi tothom.

Des de la Bisbal partiran onze autocars (tres més que l’any passat). Per comarques, de la Selva sortiran 62 busos, 61 del Gironès, 53 del Baix Empordà, 39 de l’Alt Empordà, 31 de la Garrotxa i 24 del Pla de l’Estany. Com ha succeït en el conjunt de la demarcació de Girona, però, l’augment més significatiu en relació amb edicions anteriors s’ha notat en la venda de les samarretes oficials de la Diada. Ahir a la Bisbal se n’havien venut 804, quan tradicionalment la xifra voltava les 600. També a la ciutat de Girona les cues per comprar-ne han estat una constant, ja que s’han superat les 7.000 vendes.

Pel que fa als desplaçaments en tren, Renfe no ha previst cap increment excepcional de combois, sinó que hi haurà el reforç habitual que es fa sempre els dies festius i a finals de pont. Diversos usuaris preguntaven ahir a les taquilles de l’estació de Girona quina disponibilitat hi havia per avui. Els treballadors de la companyia ferroviària comptaven que als trens regionals hi hauria lloc, però tant els TAV com els Avant estaven pràcticament plens. Tan sols quedava alguna plaça lliure en les franges de primera hora, com ara a les 7.30 h o a les 8.00 h.

Trams del 12 al 18

Els gironins i gironines ocuparan els trams que van del dotze al divuit, compresos entre el carrer de Ganduxer i el carrer Aribau. Tal com passa en tots els altres, estan completament plens. Al 12 hi haurà els participants procedents del Gironès; el 13 correspon al Baix Empordà; el 14, a l’Alt i al Baix Empordà; el 15, a l’Alt Empordà-Catalunya del Nord; el 16, a la Selva; el 17, a la Garrotxa-Pla de l’Estany, i el 18, al Ripollès i el Lluçanès.

Abans de la manifestació de la tarda, diverses poblacions gironines celebraran la Diada al matí. A la capital hi haurà l’acte institucional, organitzat per la delegació de la Generalitat, la Diputació i l’Ajuntament de Girona. Serà a les 11 h a l’auditori Josep Irla. A més, de caire popular serà la concentració ciutadana a les 12 h del migdia a la plaça del Vi. L’Onze a les dotze és una convocatòria de l’ADAC i el Forn que ja s’ha convertit en un clàssic de l’11 de setembre a Girona. Així mateix, la CUP farà a les 10 del matí un esmorzar popular al cul de la Lleona, on hi haurà parlaments de Carles Riera i Laia Pèlach. Després aniran amb cercavila fins a la plaça del Vi per unir-se a l’acte popular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS
enogastronomia

La DO Cava permetrà comprar raïm de vinyes dins de la seva DO encara que no estiguin registrades

vilafranca del penedès

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró