Societat

Propostes familiars per al penúltim dia de les festes d’Olot

L’espai Carica-tura, que n’aplegava la majoria, posa a prova la nova plaça del Mig, acabada de remodelar

Els Tortellinis tanquen gira a l’escenari principal del Firal

L’espai Carica-tura de la flamant plaça del Mig, dedicat al públic familiar, va ser el gran protagonista ahir del penúltim dia de les Festes del Tura d’Olot. Hi va obrir la programació la companyia de l’olotina Anna Roca amb El secret de la Nana, la seva última producció, que consisteix a entrar al remolc d’una furgoneta i, un cop a dins, a un particular món de contes. Després van agafar el relleu els de Tombs Creatius amb la seva proposta Colors de monstre, un seguit de jocs creatius que van engrescar pares i fills. I, encara al matí i al mateix espai, els castellers d’Olot van ensenyar als més petits les habilitats essencials en la construcció de castells. Tot plegat va estar amenitzat pels Gegants i el Gat de Sant Miquel, que van actuar al geriàtric Montsacopa.

Ja a la tarda, el Carica-tura va ser l’escenari de l’espectacle de circ Flou papagayo, de la companyia Mumusic circus. Abans, i al Firal, els Marrinxos van celebrar la festa de l’aigua i de l’escuma. I, finalment, a primera hora de la nit, el públic del Carica-tura va disfrutar del plat fort de la programació infantil de les festes amb la LED Party del DJ Adrià Ortega. Va ser una festassa de música, llum i sorpreses.

Pedagogia

La pista poliesportiva de la plaça Campdenmàs va ser l’escenari d’un torneig de bàsquet de tres contra tres amb l’objectiu de fomentar la igualtat. Els equips mixtos van competir per guanyar aquest torneig pedagògic. A mitja tarda, es va dur a terme el concert de festa major amb la Principal de la Bisbal i una audició de sardanes que la Principal d’Olot va oferir a la plaça del Mig.

I com que les Festes del Tura es caracteritzen per la simultaneïtat d’actes, a la mateixa hora els sis marrans de fibra de vidre de la penya Aoapix van empaitar els participants en el segon Encierru. Com mana la tradició, els corredors van anar des de Sant Esteve al Tura i, després, tots –marrans i participants– van refer el trajecte acompanyats per la xaranga Bufant Fort Street Band, que abans havia fet un concert a banda. I també a la mateixa hora es va iniciar el concurs de paelles, en què comptava que l’arròs fos bo, però també l’engalanament de les colles i de les taules.

L’última nit (i matinada) de les Festes del Tura va concentrar onze concerts, entre els quals va destacar el dels Tortellinis al Firal, perquè no només tancava la seva gira Lluny d’aquí, sinó que va ser l’últim concert d’aquesta banda garrotxina. També hi van actuar la Fundación Tony Manero, el DJ Kurba, la Principal de la Bisbal, la Sra. Tomasa, Albercocks, la Balkan Paradise Orchestra i el quintet olotí Fernandus, i hi va tenir lloc un concert de cobles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia