Societat

Cap alumne de l’IES El Palau s’ha donat de baixa del centre

Aquest setembre comencen les declaracions pel suposat delicte d’odi d’alguns professors per l’1 d’octubre

L’institut El Palau de Sant Andreu de la Barca va començar ahir el curs amb total normalitat. Cap alumne de l’any anterior –ni tan sols els fills dels guàrdies civils que havien denunciat per un possible delicte d’odi alguns professors l’endemà de l’1 d’octubre– se n’ha donat de baixa. “Això és molt important per a nosaltres, ja que ens confirma que som un bon centre i que tant els pares com els alumnes, que ja no són petits i el seu criteri es té en compte en les decisions familiars, ho saben”, assegura Josep Lluís del Alcázar, portaveu dels professors. “Podrien haver canviat de centre i ningú ho ha fet. Continuem tenint més demanda de la que podem absorbir. Aquesta confiança en el centre és clau”, manté Del Alcázar.

L’institut, a les portes que comencin les declaracions preliminars sobre les denúncies interposades a nou professors, cinc de les quals estan arxivades provisionalment, tem, una altra vegada, la pressió mediàtica. “Estem preocupats perquè ara quan comenci el procés, que comença ja aquest setembre amb les declaracions d’alumnes i professors, tornarem a ser el centre dels mitjans de comunicació i això ens perjudica a tots”, admetia ahir aquest professor, que manifestava el seu desig que, com en el cas de l’institut de la Seu d’Urgell, on també alguns fills de guàrdies civils van denunciar els seus professors, “totes les causes s’acabin arxivant; les quatre que queden obertes i les cinc arxivades de manera provisional”.

Dels 9 professors que estan en el punt de mira, tots amb plaça al centre, 8 han canviat de centre només un any amb una comissió de servei.

LA XIFRA

9
professors
d’El Palau van ser denunciats per presumpte delicte d’odi. 5 causes estan arxivades provisionalment.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia