Societat

Més de 640.000 euros per al ‘Lloret in light’

L’aval europeu al projecte ‘Ciutat de la llum’ garanteix estalvi i atractius, diu Orobitg

Un dels projectes del pla de reconversió turística de Lloret de Mar és el Lloret in light (Ciutat de la llum), valorat en 648.000 euros i que ha rebut un impuls significatiu amb la concessió d’un ajut europeu, admet el regidor Jordi Orobitg, responsable municipal del pla. “El projecte ens permetrà estalviar en energia i organitzar un projecte atractiu per als visitants”, afirma.

L’Ajuntament rebrà 2,27 milions del fons europeu Feder. A través de l’empresa pública red.es, que és qui gestionarà les obres de Lloret i d’altres municipis seleccionats, Lloret podrà canviar els fanals del passeig –d’un màxim de 5 metres d’altura es passarà a 7–. D’aquesta manera, en lloc d’halògens i elements incandescents, hi haurà llums LED que tindran projectors RGB. Això vol dir –detalla Orobitg– que podria haver-hi canvis de colors.

Doble direcció

El canvi dels fanals permetrà que es pugui projectar llum en direcció a la calçada i en direcció a la platja com a espectacle “un cop o dos a la setmana”, diu Orobitg. La renovació del sistema lumínic, previst per d’aquí a un any, obre la possibilitat de fer projeccions en direcció a la platja com un atractiu turístic més. Els detalls del projecte artístic aniran a càrrec dels responsables de l’esdeveniment. El Lloret in light inclou canons de llum als dos extrems de la platja.

Satisfacció de la mesa empresarial

El president de la Mesa Empresarial de Turisme, Josep Maria Molist, s’ha mostrat satisfet del suport rebut per l’Ajuntament en el projecte Ciutat de la llum, inclòs en el pla operatiu de reconversió, en què hi ha el consistori, la Generalitat, la Diputació i la mesa. Molist destaca “el bon lideratge de l’Ajuntament per portar a terme el pla operatiu. És un element clau per a la gestió de projectes com Lloret in light”, afirma en una nota de premsa. La darrera assemblea de la mesa ha constatat que a l’estiu a Lloret “els turistes cada cop tenen més interès en aspectes culturals, com són museus i espais històrics, i el turisme actiu, com ara cicloturisme, senderisme i camins de ronda”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia