Societat

Societat

Selecció natural turística

Un debat analitza com pot millorar Lloret com a destinació i si els establiments de baix cost tendiran a la reducció

Un hoteler admet que la qualitat ha de permetre apujar el llistó

Un acte a Lloret de Mar ha contribuït a debatre què és la principal destinació turística de la Costa Brava i què podria ser en el futur. Organitzat per Lloret en Comú i conduït per Fede Guich, Parlem de turisme va permetre copsar l’opinió d’un empresari i d’un militant ecologista, entre altres convidats. I la idea és que en turisme i a Lloret hi haurà selecció natural i el baix cost s’anirà reduint.

L’antropòleg Jordi Gascón (Fòrum de Turisme Responsable) va afirmar que el turisme no és “una via ràpida” per al creixement i el desenvolupament i que, a més, els municipis més endeutats són els “que depenen més del turisme”. Es tracta de diversificar l’economia i fer aparèixer altres sectors “desapareguts” pel boom del turisme. Això, però, és molt difícil. Ho va afirmar el portaveu de la plataforma Aturem la C-32, Jordi Palaudelmàs, que considera que allargar la infraestructura fins al municipi, tal com volen el govern i l’Ajuntament, no faria anar més gent a Lloret. Segons Palaudelmàs, cal potenciar el patrimoni natural i cultural.

I la selecció natural? L’empresari Josep Maria Macià va admetre que és “moderament optimista”. Considera que els clients s’informen a bastament abans de viatjar. “Els hotels barats ja no interessen. En preu, ja no pots guanyar mai [respecte a altres destinacions]. Per tant, s’ha de treballar la qualitat. El que interessa és apujar el nivell adquisitiu del client. No vol dir que hagin de venir milionaris”, va afirmar Macià, que forma part de l’equip directiu de l’hotel Santa Rosa.

Les condicions dels empleats del sector van ser comentades. El secretari general de CCOO a les comarques gironines, Bartomeu Compte, va admetre la precarietat dels empleats per molts motius, i va recordar que Lloret és la segona població, per la cua, en renda familiar disponible. Entre el públic, hi havia l’exregidor de Turisme Joan Gou (CiU) i la gerent de Lloret Turisme, Elizabeth Keegan.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia